Huizen te koop in Zeeuws-Vlaanderen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
17 februari 2021

Stormloop van Vlamingen op Nederlands vastgoed

Waarom zou je als Vlaming over de grens in Nederland gaan wonen? Omdat het er goedkoper is natuurlijk. Vooral Zeeuws-Vlaanderen trekt de laatste tijd almaar meer Belgische gezinnen.

huizen te koop zeeuws vlaanderen

Zeeuws-Vlaanderen, geen onlogische keuze!

Stel: je wil om een of andere reden verhuizen. Je bent niet meteen aan een bepaalde plek gebonden en gaat dus in alle flexibiliteit op zoek naar een woonplaats die gezellig is, goed gelegen en niet te duur. De kans is reëel dat je al snel net over de taalgrens uitkomt, in Wallonië, waar bouwgrond en vastgoed veel goedkoper zijn. Maar dan stuit je natuurlijk wel op die taalbarrière. En dát ‘probleem’ heb je nu eenmaal niet in Nederland.

Voor Belgische Limburgers kan het lonen om een huisje te zoeken aan de overkant van de Maas, terwijl Antwerpse Kempenaars misschien een leuke woning vinden in Noord-Brabant. En Oost- en West-Vlamingen? Die komen aan hun trekken in het verrassend landelijke Zeeuws-Vlaanderen!

Betaalbare huizen te koop in Zeeuws-Vlaanderen

Het landelijke karakter van Zeeuws-Vlaanderen is meteen de grootste vastgoedtroef. Je woont er rustig en groen – absoluut! – maar ook goedkoop. Omdat Zeeuws-Vlaanderen weinig winkelsteden en bedrijventerreinen telt, blijven de meeste Nederlanders maar aan hun kant van de Westerschelde. Door de relatief kleine vraag van Nederlandse gezinnen, vind je in Zeeuws-Vlaanderen dus een groot aanbod kwalitatieve woningen aan lage prijzen. Het verschil met Vlaanderen is indrukwekkend: Zeeuws-Vlaamse huizen zijn gemiddeld 40 procent goedkoper!

Campagne van Stichting Zeeuws&Vlaanderen

Het prijsverschil is niet onopgemerkt gebleven in Vlaanderen. Mensen uit West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en de provincie Antwerpen verhuizen almaar vaker naar Zeeuws-Vlaanderen. Volgens de Stichting Zeeuws&Vlaanderen, die campagne voert om investeringen in de streek aan te trekken, steken er jaarlijks zo’n zes- à zevenhonderd Vlamingen de grens over naar Zeeuws-Vlaanderen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u