Immo Aalst

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
17 februari 2021

Wonen in de stad van de Ajuinen

Aalst staat bekend als dé carnavalsstad van Vlaanderen. Maar hoe is het om in Aalst te wonen in periodes dat de straten niet bevolkt worden door ‘voil jeanetten’? Een blik op de immo in Aalst.

Aalst

Aalst en zijn groene deelgemeenten

Op Gent na is Aalst de grootste stad van Oost-Vlaanderen. Aalst telde in 2016 ruim 84.000 inwoners. De stad ligt aan de Dender en heeft nog heel wat natuur te bieden. 61,5 procent van het grondgebied is dan ook onbebouwd.

Naast Aalst zelf bestaat de fusiegemeente nog uit de deelgemeenten Baardegem, Erembodegem, Gijzegem, Herdersem, Hofstade, Meldert, Moorsel en Nieuwerkerken. In Meldert vind je het Kravaalbos, dat mooie en ongerepte natuur herbergt. Tussen Aalst en Erembodegem kun je gaan wandelen in het natuurgebied Osbroek.

Hoewel Aalst een centrumstad is en heel wat voorzieningen telt, is de streek erg op Brussel gericht. Aalst vertoont dan ook bijna geen suburbanisatie.

“Oilsjt ajoin en bier me schoim”

Wie Aalst zegt, zegt niet alleen carnaval, maar ook Louis-Paul Boon, de ludieke vete met Dendermonde over het ros Beiaard en uiteraard ook ‘ajoin’. De Aalstenaars kregen hun bijnaam door de uienteelt die in de negentiende eeuw enorm floreerde in de streek rond Aalst. Naast de grote hopmarkt was er vroeger in Aalst dan ook een bekende uienmarkt.

Enkele vroegere variaties op de spotnaam ‘ajoinen’ zijn onder meer ajuinpelders, ajuinboeren en ajuinfretters.

Immo Aalst: de vastgoedprijzen

Wonen in Aalst is betrekkelijk goedkoop. Overweeg je een verhuis? Dan moet moet je rekening houden met deze immoprijzen:

  • Voor een gewoon woonhuis in Aalst betaal je gemiddeld 186.986 euro.
  • Een appartement is dan weer duurder dan in de buurgemeenten. Daar tel je gemiddeld 237.712 euro voor neer.
  • Voor bouwgrond betaal je gemiddeld 158 euro per vierkante meter. Dat is duurder dan in Dendermonde, maar goedkoper dan in Denderleeuw.
  • Een villa in Aalst kost gemiddeld 346.923 euro, wat schappelijk is. Enkel in buurgemeente Affligem betaal je meer.
Dit artikel delen

Suggesties voor u