Immo Aalst

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
17 februari 2021

Overzicht van vastgoed in en rond Aalst

Aalst¬†is een van de dertien Vlaamse centrumsteden en volop aan het bloeien. De stad heeft heel wat troeven, waaronder een levendig stadscentrum en een centrale ligging. En dat maakt van een Aalst een gegeerde vastgoedlocatie. Ontdek hier alle ‚Äėins and outs‚Äô van¬†immo Aalst.

aalst carnaval

Kennismaken met de stad Aalst

De stad Aalst ligt in het oosten van Oost-Vlaanderen, op de grens met Vlaams-Brabant. Aalst, dat zo‚Äôn 83.000 inwoners telt, is de grootste en belangrijkste stad van de Denderstreek. De fusiegemeente omvat naast Aalst zelf de deelgemeenten Baardegem, Erembodegem, Gijzegem, Herdersem, Hofstade, Meldert, Moorsel en Nieuwerkerken.

Aalsterse troeven

De Aalstenaars hebben heel wat redenen om van hun stad te houden:

  • Aalst is d√© carnavalstad bij uitstek. Aalst Carnaval is zelfs erkend als UNESCO ‚Äėimmaterieel erfgoed van de mensheid‚Äô.
  • In het stadscentrum vind je heel wat prachtige bouwwerken, zoals het Schepenhuis met belfort, de Sint-Martinuskerk en het begijnhof.
  • Aalst telt twee grote ziekenhuizen: het OLV Ziekenhuis en het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis. Ook op het vlak van onderwijs heeft de stad heel wat te bieden. Zowel de Hogeschool Gent als Odisee hebben campussen in Aalst.
  • De stad ligt langs de E40 tussen Gent en Brussel. Hoewel je hier tijdens de spits weleens in de file kunt staan, is Aalst over het algemeen erg goed bereikbaar vanuit de steden of het hinterland. Ook het spoor biedt uitstekende verbindingen richting Dendermonde, Brussel, Zottegem en Gent.

Immo in Aalst

Op het uitgestrekte grondgebied van de stad Aalst vind je makkelijk¬†tientallen woningen en appartementen¬†die aan je eisen voldoen. Wil je graag een gerenoveerd rijhuisje in de binnenstad of ben je op zoek naar een¬†luxueuze villa op het groene platteland? Wil je kopen of¬†huren? Je vindt het allemaal. De prijzen vari√ęren¬†van bijzonder betaalbaar tot duur. De gemiddelde prijzen lagen in 2014 rond 191.000 euro voor een woonhuis en 200.000 euro voor een appartement.

Dit artikel delen

Suggesties voor u