Immo Aalter

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
17 februari 2021

Groen wonen halverwege Gent en Brugge

‘De natuurlijke schakel tussen de omliggende kunststeden voor de genieter die op zoek is naar dat tikkeltje meer!’ aldus de website van gemeente Aalter. Al ruim 5.000 jaar geleden wisten mensen dat het goed toeven was in dit groene gebied in het Meetjesland. Meer weten? We werpen een blik op het immo-aanbod in Aalter.

Woluwe

‘Haltra’, ‘Haleftra’, ‘Haltre’…

Aalter heeft een rijke en lange geschiedenis. Archeologisch vondsten tonen aan dat Aalter al werd bewoond tijdens de prehistorie. Het is niet helemaal duidelijk waar de naam ‘Aalter’ vandaan komt, maar mogelijk is hij afgeleid van het Germaanse ‘halahdrja’, wat ‘jeneverbessenstruik’ betekent. Die naam evolueerde naar ‘Haltra’, maar pas in de zestiende eeuw werd ‘Aeltre’ algemeen gebruikt. De hoofdactiviteit in Aalter was lange tijd vooral landbouw, maar rond 1962 werd er een industrieterrein aangelegd. Uiteindelijk groeide Aalter uit tot een centrumgemeente met ruim 19.800 inwoners.

Wonen in Aalter te midden van natuurschoon

Aalter heeft een volwaardig winkelcentrum, de onderwijsinstellingen kennen een gestage expansie en ook op sociaal-cultureel vlak is er altijd heel wat te doen. Daarnaast bezit de gemeente veel natuurschoon, zoals heide en dennenbossen, de Kraenepoel, het Ganzeveld en de bossen van Maria-Aalter: uiterst geschikt om te wandelen, tot rust te komen en zelfs te vissen.

Er stoppen verschillende IC-treinen in Aalter, alsook een lokale trein. Daarnaast is er de autosnelweg E5 tussen Brussel en Oostende met afrit naar Aalter.

Immo Aalter: de vastgoedprijzen

Plannen om de Aalternaars te vervoegen? De gemiddelde vastgoedprijzen in Aalter liggen soms eens boven, dan weer onder het gemiddelde voor Oost-Vlaanderen. De volgende prijzen zijn wat je ongeveer kunt verwachten:

  • Woonhuizen: 248.077 euro
  • Appartementen: 186.264 euro
  • Villa’s: 439.575 euro
  • Bouwgrond: 225 euro per vierkante meter
Dit artikel delen

Suggesties voor u