Immo Aarschot

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
17 februari 2021

Wonen aan de meanders van de Demer

Aan de oevers van de Demer, op de glooiende hellingen van het Hageland, op een steenworp van Leuven en Diest, ligt Aarschot.  De Demerstad mocht dit jaar 800 kaarsjes uitblazen, maar een rijke geschiedenis is niet haar enige troef… 

Platteland

Rijk cultuurpatrimonium

Natuurliefhebbers kunnen hun hartje ophalen in deze ‘Parel van het Hageland’. De meanders van de Demer vormen een schitterend decor om te fietsen, te wandelen of met het paard te ontdekken.  Maar ook het monumentale Oud Gasthuis, waar nu een cultureel centrum gevestigd is, behoort tot het Belgisch cultuurpatrimonium.

De Sint-Rochusevocatie

Elk jaar op 15 augustus herdenkt Aarschot Sint-Rochus, die de stad meermaals van een pestepidemie verloste tijdens de Sint-Rochusevocatie. Duizenden fonkelende lichtjes en kaarsjes hullen de stad tijdens voor een nacht in een magische sfeer!

Aarschot op de sporen

Momenteel wordt er hard gewerkt om de stad Aarschot terug ‘op de sporen’ te krijgen en de stationsomgeving nieuw leven in te blazen en te ontwikkelen als een hoogwaardige woon- en werklocatie. Over de sporen kwam een nieuwe spoorwegbrug voor treinreizigers, fietsers en voetgangers, die het centrum van de stad met de wijk Nieuwland aan de andere kant van de spoorweg verbindt. In een volgende fase van het Masterplan Aarschot zal de verdere stationsomgeving in een nieuw kleedje gestoken worden. De heraanleg van een aantal straten en het Gilsonplein maken deel uit van de stadsvernieuwing.

Immo Aarschot

Nog een bijkomend voordeel van Aarschot: wonen is hier nog betaalbaar. Tijdens het eerste kwartaal van 2012 betaalde je voor een woonhuis in Aarschot gemiddeld 186.412 euro, voor een villa 256.333 euro en voor een appartement 246.731 euro, aldus de officiële cijfers van de FOD Economie. De prijzen voor het vastgoed Aarschot liggen dus een stuk lager dan het gemiddelde in Vlaams-Brabant en ook lager dan de gemiddelde vastgoedprijzen in Vlaanderen (205.332 euro voor een woonhuis, 356.746 euro voor een villa, 207.210 euro voor een appartement).

Dit artikel delen

Suggesties voor u