Immo Aartselaar

Geschreven door Logic-Immo.be
17 februari 2021

Wonen in Aangenaam Aartselaar

Ben je verknocht aan de streek rond Antwerpen, maar is ’t Stad zelf je toch te druk? Dan is Aartselaar misschien wel de geknipte woonplaats voor jou. Deze gemeente met ruim 14.000 inwoners ligt in het kanton Kontich, op zo’n dikke tien kilometer van Antwerpen. Volgens de Aartselarenaren zelf is het er in elk geval bijzonder aangenaam toeven. Een blik op de immo in Aartselaar.

Aartselaar

De bereikbaarheid van Aartselaar

De autosnelweg A12, die Antwerpen met Brussel verbindt, loopt dwars door Aartselaar. Daarnaast zijn er nog vlotte verbindingen naar Kontich, Hemiksem en Reet.

Ook met de bus kun je makkelijk Antwerpen en verschillende andere gemeenten in de buurt bereiken. Er zijn zes buslijnen met regelmatige bediening. Daarnaast zijn er ook nog vier buslijnen met beperkte bediening, die afgestemd zijn op de uren van scholen en bedrijven.

Een blik op de immo

Voor een stuk bouwgrond in Aartselaar betaal je gemiddeld 243 euro per vierkante meter. Dat is niet het goedkoopste in de regio maar wel goedkoper dan in Antwerpen zelf of in buurgemeente Hemiksem. Voor een huis betaal je gemiddeld 273.940 euro (minder dan in Kontich of Edegem) en voor een appartement 255.101 euro (minder dan in Rumst of Bornem).

Het leven in Aartselaar

Als je besluit om met je gezin naar Aartselaar te verhuizen, kunnen je kinderen school lopen in de gemeente zelf. Er zijn namelijk een kleuterschool en twee basisscholen. Ook is er een middenschool die de eerste graad van het secundair onderwijs aanbiedt.

Sportief aangelegd? Ook dan kun je je hartje ophalen in de gemeente zelf. Er zijn heel wat sportverenigingen en je kunt er onder meer atletiek, golf, judo, karting en capoeira beoefenen.

Wil je bij tijd en wijle een cultureel uitstapje doen? Geen probleem, er zijn diverse bezienswaardigheden zoals de kastelen Solhof en Cleydael met hun schitterende parken. Daarnaast blijft Antwerpen met zijn immense culturele aanbod natuurlijk vlakbij.

Dit artikel delen

Suggesties voor u