Immo Antwerpen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
17 februari 2021

Wonen in ‚Äėt Stad

Steden oefenen een grote aantrekkingskracht uit op veel mensen. Jongeren en studenten ervaren Brussel, Antwerpen en Gent als een bevrijding ten opzichte van het platteland, maar ook gezinnen en ouderen blijken van een huis of appartement in de stad te houden. Wonen in de stad biedt nu eenmaal heel wat voordelen, zoals het rijke sociaal-culturele leven en de nabijheid van allerlei diensten. De hoge vastgoedprijzen vormen dan weer een nadeel. Dat is niet anders in Antwerpen, ’s lands tweede stad. Maar hoe is het anno 2016 precies gesteld met immo in Antwerpen?

Anvers

Immo Antwerpen

‚Äėt Stad, zoals de Antwerpenaren hun thuishaven noemen, behoeft amper een introductie. Antwerpen telt meer dan¬†500.000 inwoners, maar rond de stad, in gemeenten als¬†Brasschaat,¬†Schoten¬†en¬†Edegem, wonen nog eens zoveel mensen. Antwerpen is dankzij zijn ligging aan de haven en op het kruispunt van de E34, E17, A12, E19 en E313 uiteraard een¬†cruciaal knooppunt¬†in onze economie. De stad trekt ook jaarlijks heel wat toeristen uit binnen- en buitenland en is een geliefkoosde shoppingbestemming voor veel Vlamingen.

Is wonen in Antwerpen nog betaalbaar?

De vraag naar appartementen en woningen in Antwerpen is al jarenlang bijzonder groot. De binnenstad zelf kan uiteraard niet meer groeien, want die zit ingekapseld tussen de brede Schelde, de haven en de Antwerpse ring. Dat betekent dat de huizenprijzen in Antwerpen het laatste decennium ook de hoogte in gingen. Sinds 2003 stegen de huizenprijzen met 132 procent, waarmee Antwerpen de sterkste groeier is na Brussel.

Dit waren de gemiddelde vastgoedprijzen in Antwerpen in 2014:

  • 233.662 euro voor een woonhuis,
  • 491.838 euro voor een villa, bungalow of landhuis,
  • 181.061 euro voor een appartement,
  • en 335 euro per vierkante meter bouwgrond.

Bouwen in het volgebouwde Antwerpen is ‚Äď vanzelfsprekend ‚Äď niet voor iedereen weggelegd. Een gemiddeld¬†koopappartement¬†is dan weer relatief goedkoop in vergelijking met de rest van Vlaanderen, maar dat heeft vooral met de ouderdom en de grootte te maken. Voor een ruim appartement in een nieuwbouwcomplex in het¬†Zuid¬†of op het¬†Eilandje¬†betaal je in ‚Äôt Stad makkelijk 300.000 of 400.000 euro of nog veel meer. De¬†huurprijzen¬†wisselen van erg betaalbaar tot heel exclusief.

Dit artikel delen

Suggesties voor u