Immo Blankenberge

Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Wonen in een van Belgiës populairste kuststeden

Samen met Oostende is Blankenberge een van onze populairste badsteden. In de zomer kan het er door de vele dagjesmensen behoorlijk druk zijn, maar ook in de winter valt het sociale leven er niet stil. Hoor jij permanent de lokroep van de zee? Dan wil je je misschien wel in Blankenberge vestigen, al dan niet in een appartement aan de dijk. Een blik op het immo-aanbod van deze kuststad.

De Panne

Van vissersdorp tot populaire badplaats

Blankenberge telt vandaag zo’n 20.000 inwoners. De stad is ontstaan als vissersgemeenschap tussen de Oostdijk en de Westdijk. In 1270 scheidde Blankenberge, dat in die tijd een vloot had van zo’n zestig vaartuigen, zich af van de parochie Uitkerke. Na de Tweede Wereldoorlog is de Blankenbergse vissersactiviteit volledig verdwenen. In 1955 werd de havengeul uitgebaggerd tot een jachthaven, die nadien nog twee keer werd uitgebreid.

Al sinds de eerste helft van de achttiende eeuw komen toeristen zich graag ontspannen in Blankenberge. In 1838 doken de eerste badcabines op en kort daarna werd er een zeedijk aangelegd en werden er hotels opgetrokken. Het toeristisch publiek is in de loop der jaren wel sterk veranderd. Sinds de Tweede Wereldoorlog geeft de rijkere klasse de voorkeur aan Knokke en De Haan, terwijl de middenklasse uit het binnenland massaal naar Blankenberge trok en blijft trekken.

Vlot bereikbaar

Blankenberge is makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Vanuit Brussel rijdt er elk uur een IC-trein die je naar het station vlak bij de zee brengt. Ook heeft de kusttram verschillende haltes op het grondgebied van Blankenberge.

Wie met de auto komt, neemt de N371, de gewestweg die Brugge met Blankenberge verbindt.

Immo Blankenberge: de vastgoedprijzen

Spreekt het idee je aan om naar Blankenberge te verhuizen of om er een tweede verblijf te kopen? Dan moet je rekening houden met deze vastgoedprijzen:

  • Een gewoon woonhuis in Blankenberge kost gemiddeld 206.049 euro.
  • Voor een appartement tel je gemiddeld 197.797 euro neer. Dat is erg goedkoop voor de Belgische kust. Enkel Middelkerke en Bredene zijn nog goedkoper.
  • Bouwgrond is dan weer erg duur. Voor een perceel tel je gemiddeld 640 euro per vierkante meter neer.
  • Wil je een villa in Blankenberge? Dan moet je rekenen op een gemiddelde prijs van 347.182 euro.
Dit artikel delen

Suggesties voor u