Immo Blankenberge

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Wat je zeker moet weten over deze kustgemeente

Wil je je spaarcentjes graag uitgeven aan iets waaraan je gegarandeerd jarenlang plezier beleeft? Een tweede verblijf of appartement aan zee, in Blankenberge bijvoorbeeld, is dan erg aanlokkelijk. Meer weten over de mogelijkheden van immo in Blankenberge? Lees dan zeker verder!

Kust aan blankenberge

Dit wist je nog niet over Blankenberge!

De Blankenbergenaars zijn met 20.000. Ze wonen in Blankenberge zelf, dat dicht bij de zee ligt, of in Uitkerke, een deelgemeente in de polders die vergroeid is met Blankenberge. Het dorp bestaat al sinds de middeleeuwen en trok al in de achttiende eeuw toeristen aan. Een eeuw later kwam het toerisme in een stroomversnelling en verschenen er badcabines, hotels en een casino. Nog eens een eeuw later democratiseerde het strandtoerisme, waarna Blankenberge een populaire badplaats werd, perfect bereikbaar met de trein en uitgerust met honderden appartementsgebouwen langs de zeedijk. Blankenberge trekt anno 2016 meer (dagjes)toeristen aan dan de andere Belgische kustgemeenten, afgezien van Oostende dan.

Immo Blankenberge: grote vraag en groot aanbod

Weinig steden en gemeenten beschikken over zo’n groot woningpatrimonium als Blankenberge, en dat heeft de kustgemeente uiteraard te danken aan zijn locatie. Zowel Vlamingen als Brusselaars en Walen hebben hun hart verloren in Blankenberge en komen er jaar na jaar op bezoek. Vaak logeren ze in hun eigen appartement of huisje. De vraag naar tweede verblijven is erg groot in Blankenberge.

Of je nu een huis, een studio of een appartement zoekt in deze bruisende badstad, je vindt het gegarandeerd. Er is een ruim immo-aanbod in Blankenberge, met prijzen van nog geen 100.000 euro tot luxevastgoed waarvoor je uiteraard wat meer moet neertellen. De gemiddelde verkoopprijs van een appartement in Blankenberge bedroeg 193.000 euro in 2014. Een aantrekkelijk prijsje!

Tweede verblijf is nu fiscaal aftrekbaar

Wist je trouwens dat een tweede verblijf sinds vorig jaar in veel gevallen fiscaal aftrekbaar is? Terwijl je je appartement aan zee vroeger niet als beroepkost kon inbrengen, mag dat vanaf nu wel, dankzij een reeks arresten van het Hof van Cassatie in 2015. Hoog tijd dus om te investeren in een appartementje aan zee!

Ontdek nu welke woningen en appartementen er te koop staan in Blankenberge!

Dit artikel delen

Suggesties voor u