Immo Borgerhout

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Wonen in Antwerpens meest multiculturele district

Voor heel wat mensen is een huis of appartement in ’t Stad de ultieme droom. Antwerpen is dan ook een heuse metropool waar je je geen seconde verveelt. Is het budget voor jou een belangrijk criterium in je zoektocht naar een geschikte woning? Dan is het het district Borgerhout een uitstekend vertrekpunt. Een blik op de immo.

Antwerpen

Twee delen

Met zijn 3,94 vierkante kilometer is Borgerhout het kleinste district van Antwerpen. Er wonen net geen 46.000 mensen. Sinds 1983 hoort Borgerhout bij de fusiestad Antwerpen.

Borgerhout bestaat uit een gedeelte intra muros en een gedeelte extra muros (binnen en buiten de Ring). Het ‘intra muros’-deel wordt doormidden gesneden door de Turnhoutsebaan, een belangrijke verkeersader die een mix aan winkels biedt.

Het ‘extra muros’-gedeelte is gegroeid rond de weg naar Herentals. De omgeving is er groener en residentiëler. Je vindt hier ook het Te Boelaerpark, een aantrekkelijk stadspark van zestien hectare.

Levendige buurt

Als je ervoor kiest om je in Borgerhout te vestigen, kom je in een bijzonder levendige buurt terecht. Tot diep in de nacht gonst het er namelijk van de bedrijvigheid.

Concertzaal De Roma, gevestigd in een voormalige bioscoop uit 1928, is een belangrijke culturele trekpleister.

Bereikbaarheid

Met de auto kun je Borgerhout makkelijk bereiken via de binnensingel (R10) en de autosnelweg R1. Ook wie het openbaar vervoer verkiest, wordt op zijn wenken bediend. Onder meer de tramlijnen 4, 9, 10 en 24 doen Borgerhout aan. Ten slotte is ook het treinstation Antwerpen-Centraal helemaal niet ver.

Immo Borgerhout: de vastgoedprijzen in Antwerpen

Voor een stuk bouwground in Groot-Antwerpen moet je gemiddeld rekenen op 336 euro per vierkante meter. Een gewoon woonhuis kost gemiddeld 242.573 euro en een appartement 201.549 euro. Als je goed uitkijkt kun je in Borgerhout evenwel woningen vinden waarvan de kostprijs een stuk onder deze gemiddelden ligt.

Dit artikel delen

Suggesties voor u