Immo Bornem

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Centraal en toch landelijk en groen!

Wanneer je op zoek gaat naar je volgende woonplaats, hou je natuurlijk rekening met waar je werkt en waar je vrienden en familie wonen. Veel mensen werken in de stad, maar hebben historische banden met het platteland, en kiezen dus voor een huisje dicht bij het werk en hun roots. Zo is Bornem de ideale uitvalsbasis voor het Waasland, de Scheldestreek, Antwerpen, Mechelen, … Lees hier waarom!

Bornem

Klein-Brabant: een topligging

Klein-Brabant is een landstreek tussen Schelde en Rupel in het zuidwesten van de provincie Antwerpen. Ze omvat de gemeenten Puurs, Sint-Amands en Bornem. De streek is landelijk en groen, maar ligt pal in het midden van de Vlaamse Ruit. Kijk gerust zelf even op de kaart!

Via de N16 rij je vanuit Bornem in een mum van tijd op de E17 in Sint-Niklaas richting Gent of Antwerpen, of op de A12 richting Antwerpen of Brussel. Met de auto zijn ook Dendermonde (20 km) en Mechelen (22 km) goed te bereiken. Bornem heeft ook een eigen treinstation op de lijn tussen Sint-Niklaas en Mechelen/Leuven.

Wandelen, fietsen, varen, … of de Dodentocht doen!

OkĂ©, denk je misschien, maar zo zijn er toch veel gemeenten in Vlaanderen? Misschien wel, maar weinig liggen zo centraal en zijn toch zo groen. Bornem beschikt over uitgestrekte natuurgebieden langs de machtige Schelde, waar je urenlang kunt wandelen of fietsen. Niet avontuurlijk genoeg? Neem dan deel aan de jaarlijkse Dodentocht, een helse wandeltocht van zo’n 100 kilometer door de dorpen en het platteland van Klein-Brabant.

Immo Bornem

Bornem is – ook voor wie niet zo’n fanatieke wandelaar is – een bijzonder aangename woongemeente. Verrassend genoeg is immo in Bornem ook best betaalbaar. In 2014 bedroeg de gemiddelde prijs van een woonhuis 229.183 euro. Voor een appartement betaalde je zo’n 231.000 euro. Het belangrijkste is echter niet de prijs, maar wat je daarvoor in ruil krijgt: een groene omgeving, een prima ligging, een groot aanbod nieuwbouwwoningen en -appartementen, …

Dit artikel delen

Suggesties voor u