Immo Brasschaat

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Wonen in de groene long van antwerpen

Wie Brasschaat zegt, zegt de familie Pfaff, zegt villawijken, zegt rijke Nederlanders. Deze groene residentiële gemeente heeft echter nog heel wat meer te bieden…

gemene muur

Immo Brasschaat: de vastgoedprijzen

De laatste jaren is de waarde van het vastgoed in deze gemeente in de noordoostelijke groene gordel rond Antwerpen aanzienlijk gestegen. Volgens de officiële cijfers van de FOD economie betaalde je hier in het eerste kwartaal van 2012 275.710 euro voor een gewoon woonhuis, 687.000 euro voor een villa en 216.102 euro voor een appartement. Dat maakt van Brasschaat de 16de duurste gemeente van België. En dat terwijl je tien jaar geleden hier nog een huis kon kopen voor gemiddeld 73.880 euro!

Wooncontrasten

Brasschaat heeft een geürbaniseerde kern met aan elkaar gegroeide woonkernen, zoals het Centrum, Vriesdonk, Mariaburg, Kaart, Bethanië, Maria-ter-Heide en Driehoek. Deze verstedelijkte zone staat in contrast met de groene woonparkgebieden met riante villa’s en bossen. Want Brasschaat is in de eerste plaats een zeer groene gemeente.

Ongeveer een derde van deze gemeente is bosgebied, wat de gemeente de benaming ‘Noordertuin van Antwerpen’ opleverde. In de bossen, die doorlopen tot Brecht, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel, lopen heel wat recreatieve wandel- en fietsroutes.

Daarnaast telt Brasschaat ook heel wat parken. Enkele van de gemeenteparken zijn Domein Den Inslag, kasteelpark De Mick, domein Den Uitlegger, kasteelpark Eikelenberg en kasteelpark Oude Gracht. Ook de prachtige natuursite van het Peerdsbos, met een uniek bomenbestand en veel sportaccomodatie, mag niet in dit lijstje ontbreken.

Geen industrie

Industrieterreinen zijn in deze groene gemeente ver zoek. Afgezien van een bloeiend commercieel centrum, is er amper industrie of tewerkstelling in de secundaire sector. De gemeente telt echter wel veel openbare diensten, onderwijsinstellingen en medische voorzieningen, waarin veel inwoners tewerkgesteld zijn. Brasschaat telt ook heel wat pendelaars die in de stad werken.

De welvaartindex ligt ook ruim 17% hoger dan het gemiddelde van de provincie Antwerpen. Dit weerspiegelt zich in de wooncultuur. 71% van de woningen zijn eengezinswoningen, 40% van de woningen zijn open bebouwing, bijna 75% van de woningen wordt bewoond door de eigenaar. De kwaliteit en het wooncomfort wordt over het algemeen dan ook als zeer goed ervaren. Immo in Brasschaat lijkt dan ook een goede investering.

Dit artikel delen

Suggesties voor u