Immo Bredene

Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Wonen in een unieke kustgemeente zonder dijk

Bredene is geen badplaats als een ander. Deze gemeente met ruim 17.000 inwoners herbergt het enige naakstrand in België. Opmerkelijk is ook dat Bredene geen zeedijk heeft, maar een ononderbroken duinenrij. Hier investeren in vastgoed is een uitstekend idee. Geïnteresseerd? Bekijk dan snel het immo-aanbod in Bredene.

Bredene

Rustige gemeente aan de Belgische kust

Hou je van wandelen en fietsen, dan zit je gebeiteld in Bredene. Het hele jaar door kun je hier tot rust komen en genieten van prachtige natuur. Ga je richting zee, dan vind je behalve het strand ook een surfspot, duinen met gras en heel wat wandelpaadjes. Met meer dan 30 campings is Bredene ook een paradijs voor kampeerliefhebbers.

Wil je er even uit? Die andere rustige kustgemeente, De Haan, ligt vlakbij en wie het graag wat drukker heeft, staat in no time in Oostende.

Geen deelgemeenten

Het centrum van Bredene ligt op zo’n twee kilometer van de kustlijn. Bredene telt drie kernen – Bredene-Dorp, Bredene-Duinen en Sas-Slijkens – maar heeft geen deelgemeenten. De gemeente grenst aan Klemskerke, Oudenburg, Zandvoorde en de Oostendse Vuurtorenwijk. De kustlijn van Bredene is in totaal vier kilometer lang.

Immo Bredene: de vastgoedprijzen

Bredene investeert voortdurend in nieuwe infrastructuur. Voor wie vastgoed wil aankopen, zijn er dan ook tal van mogelijkheden. Ben je gewonnen voor het idee om naar Bredene te verhuizen of om er een tweede verblijf te kopen? Check dan alvast deze gemiddelde vastgoedprijzen:

  • Voor een gewoon woonhuis in Bredene tel je 212.421 euro neer: dat is duurder dan in de buurgemeenten Oostende en Oudenburg, maar goedkoper dan in De Haan.
  • Een appartement in Bredene komt op gemiddeld 188.289 euro, wat betrekkelijk goedkoop is.
  • Bouwgrond is dan weer erg duur. Voor een perceel moet je rekenen op een gemiddelde prijs van 554 euro per vierkante meter.
  • Wil je een villa in Bredene? Dan moet je rekenen op een gemiddelde prijs van 315.440 euro, wat in vergelijking met de buurgemeenten erg schappelijk is.
Dit artikel delen

Suggesties voor u