Immo Brugge

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

De beste wijken en dorpen in het Venetië van het noorden

De stad Brugge is niet voor niets een van de topbestemmingen in België voor buitenlandse toeristen. Brugge heeft een pittoreske historische binnenstad, gebouwd langs verschillende grachten en reien, die met recht en reden jaarlijks tienduizenden bezoekers lokt. Ook voor Belgen is Brugge een fantastische bestemming voor een dagje sightseeing, shoppen of cultuur. Of om permanent te wonen. Ontdek hier waarom Brugge een aangename woonstad is en welke de mooiste stadswijken zijn.

Bruges

Deelgemeenten en wijken van Brugge

Brugge is 13.840 hectare groot en telt bijna 120.000 inwoners. De gemeente reikt van de oude binnenstad tot aan de zee, waar sinds 1896 een grote zeehaven is. Gezien de omvang van de gemeente, zijn er dan ook verschillende stadsbuurten en dorpen waar je op zoek kunt gaan naar een geschikt stukje vastgoed:

  • Historische binnenstad: In het eivormige stadscentrum zijn heel wat mooie, historische woonbuurten, van het Onze-Lieve-Vrouwe-kwartier in het zuiden tot het Sint-Gillis-kwartier in het noorden. Of wat dacht je van Het Zand, waar elk jaar het übergezellige Cactusfestival plaatsvindt?
  • Kristus-Koning is een 19de- en 20ste-eeuwse buurt ten noordwesten van de binnenstad, omgeven door waterwegen aan alle zijden.
  • Sint-Jozef is een rustige stadswijk ten noorden van de binnenstad. Het is een planmatig aangelegde buurt uit het begin van de 20e eeuw. Sint-Jozef telt ruim 5.400 inwoners.
  • Sint-Pieters was vroeger een afzonderlijk dorp, maar is nu een grote buitenwijk met wel 7.500 inwoners. Het AZ Sint-Jan bevindt zich hier.
  • Koolkerke is een plattelandsdorp dat sinds 1971 bij Brugge hoort.
  • Sint-Andries ligt ten westen van Brugge en is er sinds vorige eeuw helemaal mee vergroeid. Wel is er nog veel groen in Sint-Andries, alsook authentieke kasteeltjes.
  • In de buurt Sint-Michiels, ten zuidwesten van het station, wonen zo’n 12.000 Bruggelingen.
  • Ten oosten van het stadscentrum liggen Assebroek en Sint-Kruis, opnieuw twee deelgemeenten aan de rand van de stad met een relatief hoog bevolkingsaantal maar een relatief landelijk karakter.
  • Ten slotte liggen in het noorden van de gemeente, in de polders, de dorpen DudzeleLissewegeZwankendamme en Zeebrugge.

Immo Brugge

Elke Brugse woonkern en stadsbuurt heeft z’n eigen karakter, maar één ding staat vast: overal in Brugge is het goed wonen. Een enquête van Test-Aankoop wees in 2012 uit dat Brugge samen met Hasselt de beste Belgische stad is om te wonen. De Bruggelingen duidden huisvesting, veiligheid en mobiliteit aan als de drie belangrijkste criteria die de levenskwaliteit in hun stad beïnvloeden.

Meer weten over immo in Brugge? Blader zeker eens door het vastgoedaanbod van Logic-Immo!

Dit artikel delen

Suggesties voor u