Immo Brugge

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Sfeervol en ongegeneerd bourgondisch

In een beschrijving van Brugge kunnen haast niet genoeg superlatieven gebruikt worden. De grootste stad van West-Vlaanderen is al eeuwenlang een wereldstad en een van de best bewaarde middeleeuwse steden van Europa. Het historische centrum is dan ook niet voor niets erkend als UNESCO-Werelderfgoed. Maar Brugge is niet alleen tof om te bezoeken. Voor wie in de Breydelstad wil wonen werpen we een blik op het immo-aanbod. 

Brugge

Wonen in Brugge: een kleinschalige grootstad

Met het prachtige erfgoed, de diverse pittoreske plaatsjes en het brede aanbod aan culturele activiteiten is Brugge is niet voor niets een topbestemming voor binnen- en buitenlandse toeristen. Wereldvermaarde werken van de Vlaamse primitieven, beklijvende festivals en concerten, romantische hotspots, ‚Ķ in de Werelderfgoedstad is er van alles te doen en te beleven.

Maar het historische centrum mag dan nog zo mooi zijn, voor wie er dagelijks tijd doorbrengt, valt het natuurlijk minder op. Voor de 118.000 Bruggelingen ligt de nadruk dan ook elders. In een enquête van Test-Aankoop uit 2012 gaven ze aan met name tevreden te zijn over de huisvesting, veiligheid en mobiliteit in de stad. In deze kleine provinciestad ligt alles binnen loopafstand en is er altijd wat te doen. Zo combineert Brugge de voordelen van de grootstad met een kleinschalig gevoel. Geen wonder dat Brugge (samen met Hasselt) werd verkozen tot beste Belgische stad om in te wonen.

Immo Brugge: de vastgoedprijzen

Dankzij haar pittoreske charme is Brugge dus een echte droomstad. Toch is vastgoed in Brugge zeker niet zo duur als weleens gedacht wordt. Een huis aan het water met een historische gevel én ook nog eens een grote tuin zal natuurlijk prijzig uitvallen, maar er zijn zeker nog betaalbare woningen in Brugge te vinden. Dit zijn namelijk de gemiddelde vastgoedprijzen:

  • Woonhuizen:¬†259.357 euro
  • Appartementen:¬†259.871 euro
  • Villa‚Äôs:¬†411.371 euro
  • Bouwgrond:¬†223 euro¬†per vierkante meter
Dit artikel delen

Suggesties voor u