Immo Buggenhout

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Wonen in de Oost-Vlaamse bosgemeente

Wie graag de drukke Vlaamse grootsteden ontvlucht, kan terecht in het Oost-Vlaamse Buggenhout. De gemeente is vooral bekend om haar 190 hectare groot staatsbos met prachtige barokke boskapel van vijfhonderd jaar oud. Het is een omgeving waar je volledig tot rust kan komen. Maar tegelijkertijd ben jij op een steenworp verwijderd van Dendermonde én bevind je je in het geografisch middelpunt van Vlaanderen. Een ideaal vertrekpunt voor een citytrip naar Brussel, Antwerpen en Gent.

Buggenhout bos

Buggenhout heeft zijn naam niet gestolen

Het Buggenhoutbos zoals we het nu kennen is een overblijfsel van een uitgestrekt boscomplex van duizenden hectaren groot dat vroeger het hele centrum van Belgi√ę bedekte. De gemeente Buggenhout ontleent zijn naam aan het groot aantal beukenbomen die er toen een bos vormden. Tegenwoordig zijn het vooral de imposante eiken die grote ogen trekken. Vogelspotters, fietsers, wandelaars en gezinnen: iedereen komt aan zijn trekken in het Buggenhoutbos.

Een combinatie van rust en bereikbaarheid

Wie in Buggenhout woont, woont in een rustige en groene omgeving, zoveel is duidelijk. De sportieveling die zich graag per fiets van buurt tot buurt verplaatst, haalt zijn hartje op dankzij de vele veilige, verkeersvrije fietswegen. Is je bestemming wat vedergelegen? Dan bereik je via de N17 gemakkelijk de belangrijkste invalswegen.

‚ÄėMet bier en zang, leeft men lang‚Äô

Drink je graag eens een biertje? Dan zit je goed in Buggenhout. De gemeente huist namelijk brouwerij Bosteels. Een van hun bekendste bieren is Tripel Karmeliet. Schol!

Immo in Buggenhout: een inschatting van de prijzen

Ben je hélemaal gewonnen voor het idee om in Buggenhout te gaan wonen? Gelijk heb je! Bovendien zijn de vastgoedprijzen behoorlijk gunstig. Een woning in Buggenhout kostte in 2015 gemiddeld 225.000 euro. Dat is een kleine 50.000 euro minder dan in buurgemeente Merchtem. Buurgemeenten Sint-Amands, Opwijk en Londerzeel schommelen rond hetzelfde gemiddelde als Buggenhout.  

Dit artikel delen

Suggesties voor u