Immo De Panne

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Betaalbaar wonen in een kustgemeente met tal van troeven

Het breedste strand van de Belgische kust en het actieve buitenleven, dat zijn maar enkele troeven van de West-Vlaamse badplaats De Panne. Deze kustgemeente is daarom niet alleen perfect om te wandelen, strandzeilen en paardrijden, maar ook om te wonen! Een blik op het immo-aanbod.

De panne

Van vissersdorp tot badplaats

De naam van de gemeente is afkomst van het woord ‘duinpan’, een komvormige diepte in de duinen. Hoewel deelgemeente Adinkerke al in de vijfde eeuw voor Christus bewoond werd, is De Panne pas rond 1782 ontstaan. Keizer Jozef II wilde namelijk de kustvisserij stimuleren en stichtte daarvoor een nederzetting tussen de duinen en de zee, die toen nog Sint-Jozefsdorp genoemd werd.

In 1830 leverde grootgrondbezitter Pieter Bortier stevige inspanningen om het wat verarmde vissersdorpje te verbeteren. De Panne evolueerde van een vissersdorp naar een toeristische badplaats en werd daardoor uiteindelijk groter dan het oorspronkelijke Adinkerke.

Wonen in De Panne: 365 dagen per jaar vakantie

In De Panne valt er veel meer te beleven dan enkel zonnebaden op het strand! De gemeente is namelijk omringd door prachtige natuurgebieden: het hele jaar door een uniek decor voor korte en lange uitstapjes. Wat dacht je van een winterse wandeling met een warme wafel achteraf, of een lentefietstocht in het rustige hinterland?

Maar niet alleen de natuur maakt De Panne aantrekkelijk. De gemeente kent namelijk ook verschillende bezienswaardigheden, zoals de architecturaal interessante Dumontwijk en de neogotische Sint-Petruskerk. Ook bevindt attractiepark Plopsaland zich op wandelafstand van het station. Daarnaast is De Panne makkelijk bereikbaar met de bus, de tram en de auto.

Immo De Panne: de vastgoedprijzen

Ondanks al haar troeven is De Panne voor vastgoed niet zo’n dure kustgemeente. De prijzen liggen er onder het gemiddelde aan de kust en voor woonhuizen is zelfs enkel Middelkerke goedkoper dan De Panne. Dit zijn de gemiddelde vastgoedprijzen die je in De Panne kunt verwachten:

  • Woonhuizen: 202.893 euro
  • Appartementen: 217.432 euro
  • Villa’s: 494.233 euro
  • Bouwgrond: 461 euro per vierkante meter
Dit artikel delen

Suggesties voor u