Immo Deinze

Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Een stad in volle groei

Deinze is een stad waar het goed is om te wonen, te leven, te werken en te ondernemen. Deze stad, die ook wel het centrum van de Oost-Vlaamse Leiestreek wordt genoemd, heeft dan ook bijna 31.000 inwoners. Benieuwd naar het vastgoed in deze duurzame en energieke gemeente? We werpen een blik op het immo-aanbod.

Deinze

Wonen in Deinze: aantrekkelijk en dynamisch

Er staat van alles te gebeuren in Deinze. Zo staat er op 1 januari 2019 een fusie gepland met buurgemeente Nevele. Samen zouden Deinze en Nevele de tweede grootste stad in Oost-Vlaanderen worden. Daarnaast werkt het stadsbestuur aan project Deinze 2020: een grondige facelift voor de stadskern. Dat houdt allerlei vernieuwingen in: de bouw van cultuurcentrum Leietheater, renovatie en uitbreiding van de academies, een herinrichting van de Markt, verfraaiing van het Kaandelpark, enzovoort. Een dynamische stad dus!

Deinze kan uitpakken met heel wat mooie natuur en een indrukwekkend museum. Vlakbij het stadscentrum ligt het natuur- en recreatiedomein De Brielmeersen, met een grote speeltuin, een dierenpark en een heleboel sportvelden. Het Museum van Deinze en de Leiestreek (mudel) heeft een indrukwekkende collectie werken van Vlaamse kunstenaars uit de Leiestreek en toont aan dat een museum in een provinciestad ook groots kan zijn. Ook de vele culturele en folkloristische evenementen, zoals de Deinse feesten en de Kaandelconcerten, zijn een reden om Deinze te bezoeken.

Deinze is vlot bereikbaar met het openbaar vervoer: er is een treinstation in de directe omgeving van de winkelstraten en er zijn verschillende busverbindingen met gemeenten en steden in de regio. Met de auto is Deinze te bereiken via de E17. Ten slotte lopen er verschillende fietsroutes door Deinze, waarvoor je in de stations van De Pinte, Gent-Sint-Pieters en Deinze zelf een fiets kunt huren.

Immo Deinze: de vastgoedprijzen

Redenen genoeg dus om een stekje in Deinze te overwegen! Houd in dat geval rekening met de volgende gemiddelde vastgoedprijzen:

  • Woonhuizen: 242.321 euro
  • Appartementen: 245.533 euro
  • Villa’s: 314.316 euro
  • Bouwgrond: 207 euro per vierkante meter
Dit artikel delen

Suggesties voor u