Immo Eeklo

Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Wonen in de hoofdstad van het Meetjesland

De grootste vlooienmarkt van Vlaanderen, een jaarlijkse Balloonmeeting, neogotiek, wandelparadijzen: Eeklo heeft het allemaal. Geïnteresseerd in vastgoed in de hoofdstad van het Meetjesland? Ontdek hier wat je moet weten over het immo-aanbod in Eeklo.

eeklo

Eikenbosje op zandgrond

De naam Eeklo is een combinatie van eke en lo, twee woordjes die samen verwijzen naar een eikenbos dat op zandgrond is gelegen. In 1240 was Eeklo al belangrijk genoeg om stadsrechten te krijgen. Toch staan er maar weinig middeleeuwse gebouwen in deze stad omdat er ten tijde van de godsdienstoorlogen zware verwoestingen werden aangericht. Eeklo leefde echter weer op in de negentiende eeuw, waardoor het kon uitgroeien tot de hoofdstad van het Meetjesland, de streek tussen Brugge en Gent in het noordwesten van Oost-Vlaanderen. Met zijn 20.000 Eeklonaars is de stad nu een regionaal centrum van handel en diensten, met onder meer een uitgebreid onderwijsaanbod.

Wonen in Eeklo: ‘Energiek, eigenzinnig, echt’

Als centrumstad heeft Eeklo sterke industrieterreinen en een commercieel centrum met aangename winkelstraten. Daarnaast heeft Eeklo een krachtige welzijnssector met twee belangrijke ziekenhuizen. Ook worden er jaarlijks ongeveer 9000 leerlingen onderricht. De stad verzorgt evenementen in sport en cultuur voor de hele regio.

Bovendien wordt Eeklo omringd door groene zones: ten zuiden provinciaal domein Het Leen, ten oosten de Lembeekse Bossen, in het noorden het krekengebied van Sint-Laureins en in het westen het Drongengoed, het grootste bos van Oost-Vlaanderen. Het is dus geen verrassing dat er in alle richtingen fietstochten te ondernemen zijn.

Niet alleen met de fiets is Eeklo goed te bereiken. De stad heeft een eigen station op de lijn Gent-Eeklo, verschillende busverbindingen en wordt doorkruist door de N9 Brussel-Oostende.

Immo Eeklo: de vastgoedprijzen

Ook van plan om je in Eeklo te vestigen? Bekijk dan de gemiddelde vastgoedprijzen:

  • Voor een gewoon woonhuis betaal je ongeveer 193.820 euro.
  • Een appartement heb je voor rond de 171.444 euro.
  • Toch liever meer ruimte? Villa’s kosten gemiddeld 357.167 euro in Eeklo.
  • Bouwgrond kost er dan weer zo’n 211,96 euro per vierkante meter.
Dit artikel delen

Suggesties voor u