Immo Eeklo

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Aangenaam wonen in het Meetjesland

Eeklo is het hart van het Meetjesland, een aantrekkelijke plattelandsregio ten noordwesten van Gent. Het hoeft niet te verbazen dat zowel Eeklo als zijn buurgemeenten het de laatste jaren erg goed doen op het vlak van vastgoed.

Eeklo

Troeven van het Meetjesland

Droom je van een plek waar je rustig kunt wonen en volop kunt genieten van weidse landschappen? Het Meetjesland in het noordwesten van Oost-Vlaanderen voldoet ongetwijfeld aan je eisen. De regio is relatief dunbevolkt en wordt gekenmerkt door veel open ruimte, uitgestrekte bossen en tientallen kreken en kanalen. Het Meetjesland is een uitmuntend fietsgebied. Maar je hoeft het niet te beperken tot een jaarlijkse fietstocht door de polders. Je kunt van het Meetjesland ook je thuis maken …

Wonen in Eeklo

In Eeklo, een kleine stad in het centrum van deze streek, voelt een jong gezin, een alleenstaande of een seniorenpaar zich sowieso welkom. De 20.000 Eeklonaars zullen je vol trots vertellen over hun gezellige stadcentrum met belfort, of over de prachtige natuur in en rond Eeklo. De stad levert bovendien allerlei inspanningen om wonen in Eeklo nĂłg aantrekkelijker te maken. De stad streeft naar een gezonde sociale mix van ouderen en jonge gezinnen. En dat merk je, want Eeklo is een dynamische stad waar altijd wel wat gebeurt.

Immo Eeklo: betaalbaar wonen tussen Gent en Brugge

Een van de belangrijkste voordelen van immo in Eeklo is de prijs. Terwijl het duur wonen is in Brugge of Gent, en in de randen rond deze steden, kun je in het Meetjesland nog makkelijk een betaalbaar huis of appartement vinden. In 2014 bedroeg de gemiddelde verkoopprijs van een woonhuis in Eeklo 183.673 euro, wel 70.000 euro minder dan in Nevele! Een appartement ging voor 190.554 euro over de spreekwoordelijke toonbank.

Dit artikel delen

Suggesties voor u