Immo Etterbeek

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Aangenaam wonen in hartje Brussel

In het Brusselse Etterbeek geniet je van een uitstekende ligging en een aangename woonomgeving. Etterbeek is dan ook een gegeerde woonplaats waar je flink wat moet neertellen voor vastgoed.

etterbeek

De geschiedenis van Etterbeek

De gemeente Etterbeek kreeg zijn naam van een kleine lokale waterloop, de Maalbeek. In een document uit 966 wordt Etterbeek voor het eerst vermeld als ‚ÄėIatrebache‚Äô. Die naam betekent ‚Äėsnel vliedende beek‚Äô.

In de 19e eeuw ondergaat Brussel grote veranderingen. Ook Etterbeek wijzigt fundamenteel eind 19e en begin 20e eeuw. In 1888 wordt het Jubelpark aangelegd, waar twee wereldtentoonstellingen plaatsvinden. Koning Leopold II laat vervolgens een triomfboog en zuilengalerijen aanleggen. In diezelfde periode wordt Etterbeek voorzien van kraantjeswater en elektriciteit.

Etterbeek is de geboorteplaats van heel wat beroemdheden. George Remi, beter bekend als Herg√©, de geestelijke vader van Kuifje, zag er het levenslicht in 1907. Ook schrijfster Am√©lie Nothomb, Nobelprijswinnaar Fran√ßois Englert en muziekwonder Stromae werden er geboren.

In Etterbeek wonen

Tegenwoordig dromen veel Brusselaars van een stekje in het aangename Etterbeek. Dat heeft het een en ander met de ligging te maken. Etterbeek ligt dicht bij het historische stadscentrum √©n de Europese wijk, waardoor er heel wat Europese ambtenaren en internationale diplomaten in de gemeente wonen. De inwoners van Etterbeek genieten van de nabijheid van groen, bijvoorbeeld in het Jubelpark en het Leopoldpark, maar ook van een bruisend sociaalcultuur leven.

Onze tip: breng op een willekeurige zaterdagavond een bezoekje aan het Jourdanplein, proef een Belgisch speciaalbier op een van de terrasjes en koop een puntzak frietjes bij Maison Antoine, misschien wel de beste frituur van het land.

Immo Etterbeek: onbetaalbare levenskwaliteit

Omdat het er zo aangenaam wonen is, zijn de Etterbeekse vastgoedprijzen niet min. Etterbeek is een van de duurste gemeenten van het land. Volgens gegevens uit 2015 is een huis kopen slechts in zes andere gemeenten nóg duurder. Jawel, je rekent het best op een gemiddelde kostprijs van zo’n 529.341 euro. Dit zijn de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor de belangrijkste types vastgoed:

  • Woonhuizen: 2.106 euro/m¬≤
  • Appartementen: 2.866 euro/m¬≤
  • Kantoren: 2.605 euro/m¬≤
  • Winkels: 1.973 euro/m¬≤
  • Opbrengsteigendommen: 2.473 euro/m¬≤
Dit artikel delen

Suggesties voor u