Immo Gent

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Hip, jong, alternatief – en erg gegeerd

De meningen zijn verdeeld over de voordelen van wonen in de stad. Dicht bij alles, of toch te druk? Als er één stad is waarvan zowel inwoners als bezoekers vinden dat het er fijn vertoeven is, dan is dat wel Gent. Een frisse, jonge stad die bruist van het leven en ook op het vlak van immobiliën wat te bieden heeft!

Immo Gent

Gent, een stad als geen ander

Op het grondgebied van de stad Gent wonen zo’n 250.000 mensen. Daarmee is Vlaanderens derde stad half zo groot als Antwerpen en nog geen kwart van Brussel. Gent behoudt de look-and-feel van een gezellige provinciestad. Tegelijkertijd zoemt de stad het hele jaar van de activiteiten: van de vele kermissen en festivals – jawel, de Gentse Feesten met stip op één – tot het grote aanbod culturele en studentikoze activiteiten.

Wat Gent nog het meest karakteriseert, is de sfeer in de stad. Er is minder grootstedelijke trots en meer goedhartige relativering. Door de aanwezigheid van de universiteit, weet Gent al decennialang studenten, jonge koppels en gezinnetjes aan te trekken. Maar ook mensen van middelbare  leeftijd, die gehecht zijn aan het rijke socioculturele leven in de Arteveldestad, houden vast aan hun karaktervolle herenhuizen en arbeiderswoningen.

Is immo in Gent nog betaalbaar?

Vind je in Gent, waar studentenkamers almaar meer gezinswoningen inpalmen, nog betaalbare appartementen en huizen? Volgens de FOD Economie ligt de gemiddelde prijs van een woonhuis in Gent op hetzelfde niveau als in Antwerpen. Gent en haar buurgemeenten zijn wél duurder dan de rest van Oost-Vlaanderen. De vastgoedprijzen zijn de laatste decennia  sterk gestegen in Gent, zoals het geval is in de meeste centrumsteden. Betaalde je in 2004 nog gemiddeld 100.000 euro voor een appartement of een woonhuis, dan bedroeg dat in 2010 al 200.000 euro. Onderzoek wijst uit dat de prijzen voor het goedkoopste vastgoed even sterk zijn gestegen.

Gent onbetaalbaar? Niet heus. Twee kanttekeningen bij deze cijfers:

  • Ook de gemeenten in de rand rond Gent – zoals Lochristi, Merelbeke en Sint-Martens-Latem – behoren tot de duurste in de provincie.
  • Wie in Gent woont én werkt, bespaart heel wat op autokosten, waardoor een stekje in de binnenstad zichzelf op lange termijn terugbetaalt.

Ontdek zelf welke huizen en appartementen er momenteel te koop en te huur staan!

Dit artikel delen

Suggesties voor u