Immo Gent

Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Alle dagen ‘Fieste’ in de stad van de stroppendragers

Gent is een van Belgiës meest aantrekkelijke steden om in te wonen. De combinatie van prachtige historische gebouwen, een gezellige sfeer en een bruisend cultureel leven spreekt heel wat mensen aan. Een blik op het immo-aanbod in de Arteveldestad.

Gent

Veelzijdige stad

Met zijn ruim 257.000 inwoners is Gent, na Antwerpen, de grootste stad van Vlaanderen. Je vindt er inwoners van diverse pluimage. In een en dezelfde straat kun je er zowel plat Gents, Turks, Engels als West-Vlaams horen spreken. Het aantal West-Vlamingen in de stad van de stroppendragers is trouwens stevig in opmars. Vorig jaar waren er 2.2178 nieuwkomers met West-Vlaamse roots.

Als je naar de Fiere Stede trekt, kun je in ‘negenduust’ Gent gaan wonen (binnen of buiten de ring) of je kunt je vestigen in een van de veertien deelgemeenten. Vooral LedebergGentbrugge en Sint-Amandsberg zijn tegenwoordig erg in trek bij singles en jonge gezinnen.

Altijd iets te doen

Wie in Gent woont, hoeft zich nooit te vervelen. Uiteraard kent iedereen De Gentse Feesten, het Film Fest Gent en de Gentse Floraliën. Maar ook op een doordeweekse dag valt er heel wat te beleven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan het Lam Gods, een concert in een van de tientallen muziekcafés, een theatervoorstelling in de Minard of een arthouse-film?

Uiteraard kun je ook lekker gaan tafelen in een van de ontelbare restaurants of een voetbalmatch van de Buffalo’s meepikken.

Immo Gent: de vastgoedprijzen

Enige domper: vastgoed in Gent is niet bepaald goedkoop. De prijzen zijn de jongste jaren erg gestegen. Toch is het interessant om er te investeren in een woning. Als je ook in Gent zelf werkt, bespaar je heel wat op je vervoer en betaalt je investering zichzelf terug.

  • Met een gemiddelde prijs van 276 euro per vierkante meter is bouwgrond in Gent behoorlijk duur. Van de buurgemeenten is enkel Sint-Martens-Latem duurder.
  • Een gewoon woonhuis in Gent kost gemiddeld 250.300 euro. Dat is vergelijkbaar met de prijzen in de buurgemeenten Nevele, Lovedegem en De Pinte. Sint-Martens-Latem is duurder, onder meer Zelzate, Evergem, Destelbergen en Lovendegem zijn goedkoper.
  • Voor een appartement tel je zo’n 259.040 euro neer, een prijs die vergelijkbaar is met die in de naburige gemeentes.
  • Een villa is dan weer erg duur. Die kost gemiddeld 403.512 euro.
Dit artikel delen

Suggesties voor u