Immo Gistel

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
12 maart 2021

Wonen in een polderstadje

Trekt het noorden van de provincie West-Vlaanderen je aan, maar wil je liever niet aan de kust wonen? Dan is Gistel misschien wel geknipt voor jou. Dit stadje in de polders ligt vlak bij Oostende en Middelkerke en is heel vlot bereikbaar. Een blik op immo in Gistel.

Gistel

Ligging en bereikbaarheid

Gistel ligt in het arrondissement Oostende. De stad wordt doorkruist door de autsnelweg A18/E40 Jabbeke-Veurne en heeft een aansluiting op de N33, de Oostendse baan. Daardoor zijn ook Duinkerke, Zeebrugge √©n de Eurotunnel naar Groot-Brittanni√ę makkelijk bereikbaar.

Naast de hoofdgemeente Gistel telt de stad ook drie landelijke deelgemeenten: Moere, Snaaskerke en Zevekote. Toeristisch gezien maakt Gistel deel uit van het Brugse Ommeland. Het poldergebied Gistel-Oudenburg vormt daarbinnen een aantrekkelijk landelijk gebied.

Immo in Gistel

Spreekt het je aan om een huis of appartement in Gistel te kopen? Bekijk dan zeker eens deze cijfers over jouw toekomstige woonplaats.

  • Gistel telt¬†11.826 inwoners.
  • Het grondgebied is¬†42,25 vierkante kilometer¬†groot. Daarvan is maar liefst¬†83,06 procent onbebouwd.¬†Behalve de stedelijke kern is Gistel dus wel erg landelijk.
  • Het gemiddeld jaarinkomen van een inwoner van een Gistelnaar bedraag¬†16.019 eruo. De werkloosheidsgraad ligt op¬†5,88 procent.
  • Voor bouwgrond in Gistel betaal je gemiddeld¬†287 euro¬†per vierkante meter voor.
  • De gemiddelde verkoopprijs voor een gewoon¬†woonhuis¬†bedraagt 204.137 euro. Dat is meer dan in Oostende en¬†Oudenburg, maar minder dan in Middelkerke.
  • Een¬†appartement¬†in Gistel is relatief goedkoop. Dat gaat voor gemiddeld 159.393 euro van de hand.

Wist je dit al over Gistel?

  • De inwoners van Gistel hebben de bijnaam ‚ÄėHovelingen‚Äô.
  • In Gistel ligt de Abdij Ter Putte, opgericht ter ere van de Heilige Godelieve. Dit slotklooster is een van de bekendste bedevaartsoorden in West-Vlaanderen.
  • Gistel is ook bekend door zijn Flandriens. Zo is het de woonplaats van voormalig wielrenner Johan Museeuw, winnaar van onder andere de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Ook Sylv√®re Maes ‚Äď bijgenaamd Lepe Peer ‚Äď woonde er. Hij mocht twee keer de Ronde van Frankrijk op zijn naam schrijven.
Dit artikel delen

Suggesties voor u