Immo Gooik

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Werp je op het woningaanbod in Gooik

‘De parel van het Pajottenland’, wie wil daar nu niet wonen? De Vlaams-Brabantse gemeente Gooik is dan ook een aantrekkelijke plaats om je te settelen. De hoofdstad is niet veraf, maar je zit er wel volop in het groen. Overweeg je een verhuis? Dan vertellen we je graag wat je mag verwachten van immo in Gooik. 

Gooik

Een beetje geschiedenis

Er werd voor het eerst melding gemaakt van Gooik in de negende eeuw, toen deze gemeente het bezit was van de Sint-Gertrudisabdij van Nijvel. Van de karolingische tijd tot de elfde eeuw lag Gooik in de Brabantgouw. Daarna kwam de gemeente, tot aan het eind van de achttiende eeuw, in het kwartier Brussel van het hertogdom Brabant te liggen.

Vandaag telt de fusiegemeente naast het dorp Gooik zelf nog vier andere deelgemeenten. Het gaat om Kester, Leerbeek, Strijland, en Oetingen. Gooik grenst aan de gemeenten Roosdaal, Lennik, Pepingen, Herne, Ninove en Galmaarden.

Immo in Gooik: enkele cijfers

Voor je een verhuisdatum prikt, is het een goed idee om enkele cijfers over Gooik te bestuderen:

  • Gooik telt – slechts – 9.198 inwoners.
  • De gemeente is 39,7 vierkante kilometer groot. Maar liefst 86,58 procent daarvan is onbebouwd, wat de gemeente zeer landelijk maakt.
  • Een Gooikenaar verdient gemiddeld 19.253 euro per jaar. De werkloosheidsgraad is slechts 2,64 procent.
  • Bouwgrond in Gooik kost gemiddeld 195 euro per vierkante meter.
  • De gemiddelde verkoopprijs van een gewoon woonhuis in Gooik bedraagt 264.856 euro.

Het zien waard in Gooik

De Sint-Niklaaskerk behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden in de gemeente. Deze kerk dateert uit de twaalfde eeuw en is het oudste gebouw met een romaanse toren dat nog in functie is. De Sint-Niklaaskerk heeft een fraaie doopkapel en een geklasseerd orgel. Het koor dateert uit de zestiende eeuw en werd uitgevoerd in gotische stijl.

In het Gooikse gemeenschapscentrum ‘De Cam’ is het volksinstrumentenmuseum ondergebracht. Hier geen sampler, V-Drum of BC Rich Warlock-gitaar, maar een mooie collectie doedelzakken, draailieren en rommelpotten.

Dit artikel delen

Suggesties voor u