Immo Grimbergen

Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Wonen in de ‘Parel van Brabant’

Wil je je graag in Vlaams-Brabant vestigen? Dan lonkt de gemeente Grimbergen! Deze plaats met bijna 37.000 inwoners wordt weleens de ‘Parel van Brabant’ genoemd, al moet het deze titel wel delen met twee Nederlandse dorpen. Grimbergen grenst aan Brussel en vormt daarom misschien wel de ideale uitvalsbasis. Een blik op de immo in Grimbergen.

Grimbergen

Een goed gelegen gemeente

Kies je voor Grimbergen als woonplaats, dan kies je voor een middelgrote gemeente met veel groen op een steenworp van onze hoofdstad. Ook Mechelen is trouwens vlakbij. Er zijn heel wat gewestwegen, zoals de N202 en de N209, die de gemeente met de omgeving verbinden. Daarnaast is ook de nationale luchthaven van Zaventem niet veraf en bovendien beschikt Grimbergen over een eigen (recreatief) vliegveld.

De deelgemeenten van Grimbergen

Naast Grimbergen zelf telt de fusiegemeente nog drie andere deelgemeenten: Beigem, Humbeek en Strombeek-Bever. Ook zijn er nog gehuchten en woonwijken zoals Bever, Molenveld en Verbrande Brug.

Vastgoed kopen in Grimbergen

Ben je op zoek naar bouwgrond in Grimbergen, dan moet je rekenen op zo’n 170 euro per vierkante meter. Dat is flink goedkoper dan in de buurgemeentes en een heel pak goedkoper dan in Brussel. Een gewoon woonhuis gaat gemiddeld voor 280.817 euro van de hand, een appartement kost zo’n 215.514 euro en een villa 412.774 euro. Vooral de appartementen vallen op door hun gunstige prijs voor die streek.

Vrije tijd

Grimbergen staat bovenal bekend om zijn abdij met de Sint-Servaasbasiliek en het abdijbier ‘Grimbergen’, dat door Alken-Maes wordt gebrouwen. Sinds 1997 is er in de abdij ook een abdijbiermuseum gevestigd.

Daarnaast telt de gemeente nog tal van andere bezienswaardigheden. Zo vind je er kastelen (het Prinsenkasteel, kasteel d’Overschie, …), kapelletjes, molens, musea en markante hoeves en woonhuizen. Ook de volkssterrenwacht Mira is er gevestigd.

Wie van groen houdt, kan zijn hartje ophalen in een van de zeven natuurgebieden. Door Grimbergen lopen enkele waterstromen zoals de Zenne, de Willebroekse Vaart en verschillende beken. Ook aan fietspaden is er geen gebrek.

Dit artikel delen

Suggesties voor u