Immo Haacht

Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Wonen in een ‘gemeente met toekomst’

In het noorden van Vlaams-Brabant vinden we Haacht, een gemeente met ruim 14.200 inwoners.  Haacht is erg landelijk, en met Brussel, Mechelen en Leuven in de nabijheid is het een heel interessante plaats om je te vestigen. Een blik op de immo in Haacht. 

Haacht

Haacht, de plaats waar hagen groeien

In een document uit de eerste helft van de twaalfde eeuw duikt voor het eerst de naam ‘Hacht’ op. Hach betekent ‘haag’, de uitgang -t duidt op een verzameling. Haacht zou dus een plaats zijn waar veel hagen groeiden. Haag wordt in het plaatselijke dialect trouwens uitgesproken als ‘hoght’.

Drie deelgemeenten, twee gehuchten

Haacht omschrijft zichzelf als ‘de gemeente met toekomst’. Sinds de fusie van 1977 bestaat Haacht uit de deelgemeenten Haacht, Wespelaar en Tildonk. Daarnaast horen ook de gehuchten Wakkerzeel en Kelfs tot de gemeente. Ze werden afgescheiden van respectievelijk Werchter en Herent.

Bezienswaardigheden in Haacht

Bij bierliefhebbers doet de naam Haacht zeker een belletje rinkelen. Maar vergis je niet: Brouwerij Haacht, de grootste brouwerij die nog in Belgische handen is, ligt in werkelijkheid in de naburige gemeente Boortmeerbeek.

Welke bezienswaardigheden vind je dan wel in Haacht? De Sint-Remigiuskerk is alleszins een blikvanger. In Haacht is er ook meer dan tien hectare natuurgebied. In 2005 kozen de lezers van Het Nieuwsblad een plaatselijke gracht tot mooiste plekje van Vlaanderen in de categorie ‘Rivieren en beken’.

Immo Haacht: de vastgoedprijzen

Lonkt Haacht en overweeg je om je in de gemeente te vestigen? Dit zijn de lokale vastgoedprijzen:

  • Voor een woonhuis betaal je gemiddeld 239.648 euro, wat voor de streek eerder goedkoop is.
  • Een appartement is dan weer relatief duur: gemiddeld 324.641 euro.
  • Met een gemiddelde prijs van 333.273 euro is een villa in Haacht goedkoper dan in de naburgie gemeenten.
  • Voor bouwgrond tel je gemiddeld 216 euro per vierkante meter neer. Dat is relatief duur, maar wel nog altijd een stuk goedkoper dan in Leuven.
Dit artikel delen

Suggesties voor u