Immo Harelbeke

Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Wonen aan de Leie bij Kortrijk

Harelbeke is een gemeente van 27.000 inwoners aan de rand van Kortrijk. Laten we even inzoomen op immo Harelbeke en onderzoeken welke troeven deze kleine stad zoal te bieden heeft …

Harelbeke

Dorpje langs de Leie

Harelbeke ontstond eeuwen geleden op een zandige oever van de Leie, en daar ligt het stadje nog altijd. Op de prachtige kaarten van Ferraris, uit de jaren 1770, is Harelbeke een wegdorpje langs de Leie, omgeven door meersen en akkerland. Anno 2016 is dat dorpje uitgegroeid tot een grote woongemeente in de welvarende en economisch bijzonder actieve Leiestreek. Harelbeke is bovendien vergroeid met Kortrijk en Kuurne, al kun je in de gehuchten Bavikhove en Hulste nog altijd proeven van het rustige plattelandsleven van weleer.

Tip: snuif de meer recente geschiedenis op in het Britse oorlogskerkhof aan de Deerlijksesteenweg in Harelbeke!

Wonen in Harelbeke

Er zijn tal van redenen waarom mensen een huis kopen in Harelbeke. Zo is de gemeente aantrekkelijk gelegen langs de E17. Die snelweg garandeert een vlotte aansluiting naar Kortrijk, Waregem, Deinze en Gent, maar ook naar de agglomeratie van Rijsel in het noorden van Frankrijk. Door de beschikbaarheid van vrije ruimte in Harelbeke, kun je er bovendien goedkoper wonen dan in Kortrijk zelf. Veel Kortrijkenaren ruilen hun rijhuisje of appartement in de stad dan ook in voor een vrijstaande villa in Harelbeke. De gemiddelde prijs van een woonhuis in de gemeente bedraagt 172.541 euro. Over het algemeen is immo in de buurgemeenten – van Waregem tot Kuurne – duurder.

Veel soorten immo in Harelbeke

Nog een troef van immo Harelbeke: je vindt er nieuwbouwprojecten, woningen in residentiële wijken, rijhuizen, boerderijtjes, appartementen, studio’s, … Voor ieder wat wils. Ontdek hier welke huizen en andere onroerende goederen er momenteel te koop staan in de stad Harelbeke!

Dit artikel delen

Suggesties voor u