Immo in Bornem: geboortestad van de Dodentocht

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Wonen in Bornem

Bornem is een deel van Klein-Brabant. Een regio beter bekend als Stille Waters bij fanatieke wandelliefhebbers. Wonen in Bornem betekent dus vooral: mooi wonen.

Wonen in Bornem

De gemeente ligt aan de rechteroever van de Schelde tegenover Temse. Ook van Antwerpen lig je niet ver verwijderd, nét niet binnen wandelafstand voor de meesten onder ons. 

De Dodentocht in je voortuin

Bornem is de vertrek- en finishlijn van de jaarlijkse 100 km Dodentocht. Dit internationaal evenement lokt jaarlijks meer en meer wandelaars om hun grenzen te verleggen. Het is geen wedstrijd, deelnemen is een een doel op zich met als kers op de taart: een full-option sight seeing parcours door gans Klein-Brabant.

In Bornem wonen: wat valt er te beleven

Bornem is een veelzijdige, culturele gemeente met een broeihaard aan sociale activiteiten. Aan evenementen zijn geen gebrek en aan bezienswaardigheden nog minder.

Op een luie zondagmiddag kan je altijd voor een wandeling gaan langs de dijken van de Schelde. Of breng eens een bezoekje aan de Sint-Bernardusabdij of het voormalige fort.

Ook voor de sportievelingen is er lekkers. Bornem beschikt over verschillende recreatiedomeinen en verscheidene sportfaciliteiten.

Vastgoedprijzen in Bornem

Voor een woning in Bornem werd in 2014 gemiddeld zo’n € 238.000 neergeteld. Dat is een stijging van een dikke 5% t.o.v. het vorige jaar. Bornem is daarmee de duurste van regio Klein-Brabant. Maar vergeet niet wat je ervoor in ruilt terug krijgt…

Als dit buiten je budget valt, ben je beter af met een appartement. Deze gaan voor gemiddeld € 208.000 van de hand. De appartementen in Bornem zijn in 2014 een goede 5% gedaald. Bornem doet het dan ook goed tegenover zijn buurtgemeenten Puurs en Temse die beide boven de € 230.000 gemiddeld voor een appartement vragen, maar slechter tegenover Hamme. Hamme is zeer goedkoop met een gemiddelde van € 164.000.

Dit artikel delen

Suggesties voor u