Immo in Brugge

Geschreven door Logic-Immo.be
4 februari 2021

Wonen in het Venetië van het noorden

De troeven van Brugge kennen hun gelijke niet en woorden om immo in Brugge te beschrijven evenmin. Je vindt er zowel statige herenhuizen, luxeappartementen als historische panden. Daarbovenop heb je de voordelen van wonen in een stad, maar geen verloedering of criminaliteit en amper leegstand. Bruggelingen spreken zelf van ‘hemels wonen’ in hun historische stad met een eigentijds karakter. Bovendien ligt Brugge vlak bij de kust, wat het nog aantrekkelijker maakt.

Brugge

Veel aandacht voor ruimtelijke ordening

Een woning of appartement in Brugge is niet voor iedereen weggelegd want de vastgoedprijzen zijn aan de hoge kant. Dat komt vooral omdat de vraag veel groter is dan het aanbod. Daartegenover staat natuurlijk een waaier aan aanlokkelijke aspecten. De stad besteedt veel aandacht aan ruimtelijke ordening, stadsvernieuwing, huisvesting en monumentenzorg. Wist je trouwens dat de historische binnenkern door UNESCO is uitgeroepen tot Werelderfgoed? Het is een belangrijke toeristische troef waardoor bijvoorbeeld het bouwen van flatgebouwen niet is toegestaan in de stadskern. Verder is het er heerlijk vertoeven en genieten van de cultuurhistorische rijkdom en de gastronomie.

Cultuurhistorische waarde

De stad Brugge ziet streng toe op het naleven van de bouwvoorschriften en het behoud van het typische karakter van de stad. Zo is het gebruik van bouwmaterialen gereglementeerd en wordt het opsplitsen van klassieke gebouwen in kleine kamertjes ontmoedigd. Veranderingen moeten immers passen binnen het stadsplan van de dienst ruimtelijke ordening. Voor panden met een cultuurhistorische waarden wordt een gevelpremie voorzien die kan oplopen tot 18.750 euro. In renovatieprojecten, dikwijls een dure aangelegenheid, wordt ook heel wat geïnvesteerd Er wordt dus meer dan genoeg aandacht besteed aan immo in Brugge

Extra dimensie aan immo in Brugge

Brugge wil geen stad worden die door toeristen wordt overspoeld. Het moet er aangenaam wonen blijven. Er wordt voor een gezond evenwicht gezorgd met plaats voor zowel erfgoed, wonen, werken en winkelen. Toch kan je niet naast de toeristische aantrekkingskracht kijken. Denk maar aan de Brugse reien, het Begijnhof of de wereldbefaamde collectie van Vlaamse primitieven. Die voegen een extra dimensie toe aan immo in Brugge. Ook de bewoners genieten er met volle teugen van.

Aangename groene zones

Inwoners van Brugge kunnen ook de rust en stilte opzoeken. De groene zones vormen een ware verademing: de stadsvesten en de binnentuinen van kloosters en kerken zijn er het beste voorbeeld van. Naast de toeristische drukte in de winkels en talloze restaurants zijn er dus ook genoeg plaatsen om te verpozen. Al die elementen samen maken van Brugge een bijzonder leuke stad om in te wonen.   

Dit artikel delen

Suggesties voor u