Immo in Dendermonde

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Leefbaar wonen aan de Dender

Dendermonde ligt pal in de driehoek Gent-Brussel-Antwerpen, één van de meest verstedelijkte gebieden van het land. Dat maakt immo in Dendermonde aantrekkelijk en populair. Dendermonde bevindt zich ook, zoals de naam al doet vermoeden, in de Denderstreek. De stad ligt aan de samenvloeiing van Dender en Schelde en telt 44.000 inwoners.

Platteland

Immo in Dendermonde: leefbaar en betaalbaar

Begin dit jaar keurde de gemeenteraad van de stad een nieuw woonplan goed dat gericht is op leefbaar en betaalbaar wonen. Immo in Dendermonde is dus een prioriteit voor het stadsbestuur. Er zijn concrete acties gekoppeld aan het woonplan. In de woonwinkel kunnen inwoners terecht met hun vragen. Er worden ook initiatieven genomen, zowel op het gebied van sociale huisvesting als voor de privé-woonmarkt.

Immo in Dendermonde: duurzaam bouwen

Een ander speerpunt binnen het beleid is duurzaam wonen. En dat komt immo in Dendermonde alleen maar ten goede. Want duurzaam wonen betekent op termijn besparen. Het stadsbestuur biedt haar (toekomstige) inwoners gratis 2 uur duurzaam bouwadvies. Op basis van plannen, foto’s en schetsen geeft een onafhankelijke adviseur inlichtingen over duurzaam bouwen en verbouwen. Daarbij wordt er rekening gehouden met energiezuinige en milieuvriendelijke oplossingen, gebruik van duurzame materialen, isolatie, premies,…

Het Ros Beiaard en de vier Heemskinderen

Dendermonde is verder een gezellige stad waar heel wat te beleven valt. Een belangrijke en bekende folkloristische gebeurtenis is de ommegang van het Ros Beiaard. Dat houten paard met reusachtige afmetingen wordt onder massale belangstelling door de stad gedragen. Het wordt voorafgegaan door praalwagens die een legende uitbeelden waarin de vier Heemskinderen de hoofdrol spelen.  De ommegang van het Ros Beiaard vindt om de tien jaar plaats.

Fietsen in de Denderstreek

De Grote Markt van Dendermonde met zowel middeleeuwse panden als herenhuizen in neo-traditionele stijl is volledig autovrij. Het stadhuis in gotische stijl met Belfort werd in de 14de eeuw gebouwd als lakenhalle. De Belforttoren werd in 1999 door de UNESCO erkend als Werelderfgoed. Verder spreekt de omgeving rond Dendermonde tot de verbeelding. In de Denderstreek kan je fietsen langs de prachtige fietsroutes en volop van het landschap genieten. Perfect om tijdens het weekend uit te blazen en van de werkweek te bekomen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u