Immo in Diest

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Wonen in de Demerstad

Diest is een levendige stad in het noordoosten van de provincie Vlaams-Brabant. Diest telt meer dan 23.000 inwoners en ligt op de grens tussen het Hageland en de Kempen. Door de nabijheid van natuur, cultuur en tal van historische rijkdom is het in deze Demerstad erg aangenaam wonen. Ook op gastronomisch vlak en voor wie van winkelen houdt, is immo in Diest een absolute aanrader!

België

Historisch Diest

Het historisch stadscentrum van Diest wordt omschreven als één groot openluchtmuseum met vele historische pareltjes. Geen enkele andere stad in België telt namelijk zo veel beschermde monumenten per vierkante kilometer als de historische kern van Diest.

Deze historische rijkdom heeft Diest te danken aan de periode waarin de Prinsen van Oranje-Nassau in Diest verbleven. Door deze historische band met het huis Nassau, mag Diest zich trouwens ‘Oranjestad’ noemen en maakt ze samen met Breda, Buren, Dillenburg, Orange en Steenbergen deel uit van de Unie van Oranjesteden.

De naam ‘Diest’ zou dan weer afkomstig zijn van de Kelten, die de stad noemden naar ‘dheus’ (goddelijk) + ‘t (nederzetting). Volgens de Kelten was Diest een ‘nederzetting bij heilig water’, omdat de nabijheid van stromend water voor primitieve nederzettingen van levensbelang was. De Kelten beschouwden rivieren waterbronnen dan ook als goddelijke wezens.  

Wat is er te beleven in Diest?

Naast de historische rijkdom bewonderen, kan je in Diest ook heerlijk wandelen en fietsen op speciaal uitgestippelde routes die je langs het prachtige natuurlandschap van Diest en omgeving leiden.  Vergeet ook zeker niet te passeren langs de vele musea en kunstgalerijen.

Daarnaast is Diest ook op gastronomisch vlak een topper. Je vindt er tal van top restaurants en gezellige cafés. In 2010 maakte Diest zelfs kans op de titel ‘Ambassadeur van Vlaander Lekker Land’. Bovendien is Diest ook bekend als ‘bierstad’ en kan je er lekkere streekbieren proeven.  

Immo in Diest

De prijzen van huizen, appartementen en bouwgronden werden 3 tot 7% duurder in de provincie Vlaams-Brabant. De stad Diest volgde deze trend echter niet. Immo in Diest is vrij goedkoop en in sommige deelgemeentes van Diest zijn de vastgoedprijzen zelfs gedaald. Voor een huis betaal je bijvoorbeeld 180.000 euro, terwijl het gemiddelde in de provincie Vlaams-Brabant 265.000 euro bedraagt. Hou er wel rekening mee dat de belastingen om te wonen in Diest aan de hoge kant liggen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u