Immo in Dilbeek

Geschreven door Logic-Immo.be
5 februari 2021

Wonen aan de poort van het Pajottenland

Wonen in Dilbeek, dat is wonen in de schaduw van Brussel. Onze hoofdstad oefent dan ook een grote invloed uit op de situatie van immo in Dilbeek. Maar Dilbeek, dat is ook wonen te midden van het groen en de glooiende heuvels van het Pajottenland. Je woont er in een exclusief kader en in het centrum van het land. Als je dicht bij Brussel wil wonen, maar toch in een oase van rust dan is Dilbeek een ideale oplossing.

Brussel

Immo in Dilbeek heel geliefd

Wonen in Dilbeek is duur, maar dat is een fenomeen in alle randgemeenten van Brussel. Tussen 2000 en 2010 stegen de prijzen voor woningen, appartementen en gronden in Dilbeek met gemiddeld 100 procent. De gemeente is erg begaan met het blijven aanbieden van betaalbare woningen. Daarvoor werkt het onder andere (sociale) woonprojecten uit. Maar dat immo in Dilbeek erg populair is, daar valt niet aan te ontkomen.

Pendelen naar Brussel

Veel mensen die in Brussel werken, gebruiken Dilbeek of een van haar vijf deelgemeenten (Groot-Bijgaarden, Itterbeek, Schepdaal, Sint-Martens-Bodegem en Sint-Ulriks-Kapelle) als uitvalsbasis. Het is een ideale locatie voor mensen die de drukte van de stad willen ontvluchten. Ook EU-ambtenaren en werknemers van multinationals die in en rond Brussel zijn gevestigd, vinden hun weg naar de groene rand rond Brussel. En dat heeft z’n impact op de vastgoedsector. Als de vraag groter is dan het aanbod, gaan de prijzen van immo in Dilbeek omhoog.

Aantrekkelijke woongemeente

Dilbeek telt 38.000 inwoners, goed voor een oppervlakte van 4.117 hectare. De gemeente heeft heel wat troeven in huis die mensen ertoe aanzetten om er te gaan wonen. Om jonge gezinnen aan te trekken, worden er nieuwe bouwgronden verkocht. Oude brouwerijen worden gerenoveerd om er appartementen en lofts van alle prijsklassen van te maken.

Genieten in het groen

Toch wordt er strikt op toegezien om het groene karakter te behouden, want dat is het handelsmerk van Dilbeek. Je kan er kerken en kastelen ontdekken, grote boerderijen en kleine hoeves, een natuurreservaat en rustige beekvalleien. Maar ook restaurants met en zonder sterren, volkse cafés en gezellige terrasjes. En vergeet zeker niet de kriek of lambiek te proeven, twee van de lokale bieren.

Dit artikel delen

Suggesties voor u