Immo in Dinant : Geniet van rust en privacy !

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 januari 2021

Na hun professionele loopbaan trekken vele Vlamingen naar het buitenland, op zoek naar rust en privacy. Maar je hoeft helemaal niet zo ver te verhuizen, om te kunnen genieten van de rust, de natuur en een andere cultuur.

Platteland

De omgeving rond Namen is een mooi alternatief voor een woning in het buitenland. Een van de mooiere steden in de provincie Namen is Dinant. De stad is centraal gelegen, dicht bij belangrijke invalswegen. Je woont met andere woorden rustig en met de nodige privacy, maar indien het echt moet, sta je binnen de kortste keren terug in Vlaanderen. Dit bezorgt Dinant dus zeker een belangrijke troef.

Bezienswaardigheden in Dinant

Dinant kennen we natuurlijk allemaal als een pittoreske plaats nabij Namen, waar de rotsen en de Lesse en Maas samenvloeien. De stad is bovendien omgeven door bossen en heuvels, waar je niet alleen rustig kan wandelen, maar ook meer uitdagende sporten kan beoefenen. Vanuit de heuvels en de rotsen kan je bovendien genieten van een uniek zicht op de stad en de omgeving.

Dinant is veel meer dan enkel rust en natuur. Je kan er ook genieten van cultuur en gastronomie. Voor de liefhebbers, de abdij van Leffe bevindt zich vlakbij Dinant, en is ook voor iedereen een aanrader, al wordt hier al een tijdje geen Leffe meer gebrouwen.

Een andere bezienswaardigheid in Dinant is natuurlijk de citadel, die je makkelijk kan bereiken via de kabelbaan. Vanop de citadel heb je een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving.

Immo in Dinant: stijgende vastgoedprijzen

De toenemende populariteit van de stad heeft ook haar invloed op immo in Dinant. De vastgoedprijzen stijgen ook in Dinant, al blijft de stijging wel beperkt. Huizen in Dinant zijn nog steeds betaalbaar, al zal een toenemende populariteit van de stad natuurlijk de vastgoedprijzen verder omhoog stuwen. Immo in Dinant kan dus een hele goede investering zijn, indien de vastgoedprijzen ook hier blijven stijgen.

Gezien de lage prijzen in vergelijking met de vastgoedprijzen in Vlaanderen, kan immo in Dinant bovendien ook heel interessant zijn als tweede verblijf. Net zoals vele families een appartement kopen aan de kust als tweede verblijf, is ook immo in Dinant heel interessant. De stad is zeker niet te ver, en je geniet er bovendien van heel wat rust.

Dit artikel delen

Suggesties voor u