Immo in Geraardsbergen

Geschreven door Logic-Immo.be
9 maart 2021

Wonen in een aangename provinciestad

Wie Geraardsbergen zegt, denkt meteen aan de Muur en de heroïsche strijd tijdens de Ronde van Vlaanderen. Maar de gemeente in de Denderstreek is meer dan wielrennen alleen. Het is er aangenaam wonen in een provinciestad op maat van alle bevolkingsgroepen. Bovendien zijn de vastgoedprijzen er aantrekkelijk.  

Geraardsbergen

Aantrekkelijke vastgoedprijzen in Geraardsbergen

Geraardsbergen heeft heel wat troeven te bieden, maar die weerspiegelen zich niet in de vastgoedprijzen. In vergelijking met de omliggende gemeentes is vastgoed er zelfs relatief goedkoop. De gemiddelde prijs van een woning in Geraardsbergen bedroeg vorig jaar ongeveer 153.000 euro. Voor een appartement in Geraardsbergen betaalde je dan weer zo’n 175.000 euro. In de buurt van Geraardsbergen zijn er ook villa’s te vinden. Daarvoor moest je vorig jaar gemiddeld ongeveer 286.000 euro neertellen. 

Een stad op maat van jonge gezinnen

Geraardsbergen streeft naar een gezonde sociale mix. Daarom is het belangrijk om de stad aantrekkelijk te maken voor jonge gezinnen door onder andere scholen, crèches en sportgelegenheid te voorzien. Maar ook betaalbaar wonen is een prioriteit voor de gemeente. Door de prijzen van de woningen binnen de perken te houden, blijft immo in Geraardsbergen ook voor jonge gezinnen aantrekkelijk. Bovendien is de groene omgeving een groot voordeel. Terwijl je kinderen zich uitleven, kun jij er volop tot rust komen.    

Wielrennen, cultuur en gastronomie

De Muur van Geraardsbergen is een begrip in de wielrennerij. Ook al is hij sinds 2012 uit de Ronde van Vlaanderen verdwenen, toch krijgt Geraardsbergen jaarlijks heel wat wielertoeristen over de vloer die zich aan deze kuitenbijter wagen.
Niet alleen de sportievelingen komen in Geraardsbergen aan hun trekken. Ook liefhebbers van cultuur en gastronomie worden er in de watten gelegd. Het stadhuis en de Sint-Bartholomeuskerk zijn een bezoekje waard. En de mattentaarten moet je zeker geproefd hebben! 

Dit artikel delen

Suggesties voor u