Immo in het Meetjesland

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Wonen in Pittoreske dorpjes midden in de natuur

Het Meetjesland is de landelijke regio tussen Gent en Brugge, in het noordwesten van de provincie Oost-Vlaanderen. Het meetjesland biedt een uitstekende mix van cultuur, natuur en traditie. Bovendien is het Meetjes bekend omwille van zijn kleinschalige, maar pittoreske dorpjes waar bijna alle inwoners elkaar kennen. Immo in het Meetjesland is dus ideaal als je houdt van wonen in de natuur, ontspanning en af en toe een uitstapje naar de grotere steden.

Eeklo

Maak kennis met het Meetjesland

Het Meetjesland is een dynamische plattelandsregio in Oost-Vlaanderen die grenst aan de provincie West-Vlaanderen en het Nederlandse Zeeuws-Vlaanderen. Volgens local Pastoor Duvillers zou de naam ‘Meetjesland’ zou dateren uit de 18e eeuw, toen Keizer Karel op zijn doorreis de oude, spinnende vrouwen uit Zomergem ‘meetjes’ noemde.

Vandaag telt het Meetjesland 13 gemeenten die verdeeld zijn over de twee arrondissementen Eeklo en Gent. Het Meetjesland beschikt zelfs over een eigen regiomerk, wat uniek is in Vlaanderen.

Wie immo in het meetjesland wil verkennen kan er verblijven in één van de vele authentieke bed & breakfasts die de streek rijk is. Zo leer je meteen de troeven van wonen in het Meetjesland kennen!

Wat te doen in het Meetjesland

Met de uitgestrekte bossen tussen Eeklo en Sint-Maria-Aalter, samen met het gekende krekengebied, beschikt het Meetjesland over enkele prachtige natuurgebieden. Je kan dan ook heerlijk wandelen en fietsen in het Meetjesland. In 2006 werd zelfs het ‘Fietsnetwerk Meetjesland’ opgericht, met 750km fietsplezier. Wie het liever net iets uitdagender heeft, kan ook deelnemen aan een ballonvaart; het Meetjesland is namelijk dé ballonprovincie bij uitstek!

Ook cultuurliefhebbers vinden zonder twijfel hun gading in het Meetjesland. De kleine dorpjes en de hoofdstad Eeklo beschikt over heel wat klein, maar fijne erfgoedpareltjes. Een voorbeeld is het unieke stadshuis van Kaprijke met zijn historische plein. Daarnaast vind je in het Meetjesland tal van beschermde kapelletjes, indrukwekkende kastelen, oude burchten en mooie dorpskernen.

Wie immo in het Meetjesland koopt, is dus zeker van een mooi aanbod sportieve en recreatieve ontspanningsmogelijk.

Immo Meetjesland: een overzicht

De helft van de gemeenten in het Meetjesland telt minder dan 10.000 inwoners. Daardoor is er meer bestuurlijke flexibiliteit en kennen bijna alle buren elkaar. Wie dus op zoek is naar een huisje midden in de natuur, kan zeker terecht in één van de vele kleine dorpjes van het Meetjesland. Hou van het stadsleven? Dan is een appartement of villa in de rand van Gent een aanrader! Voor een klein appartementje betaal je tussen 150.000 en 200.000 euro. Ga je naar de duurdere wijken betaal je al snel tussen 495.900 en 915.000 euro voor een driekamer appartement.

Via het ‘Wooncentrum Meetjesland’ wordt er trouwens op toegezien dat de woonkwaliteit van immo in het Meetjesland verbeterd wordt. Burgers krijgen input en men vraagt regelmatig advies aan verschillende partijen rond een beter woonbeleid in het Meetjesland. Het wooncentrum houdt zich tevens projectmatig bezig en organiseert projecten rond woningen voor ouderen, duurzaam (ver)bouwen en rationeel energieverbruik. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u