Immo in Heuvelland: idyllisch en goedkoop

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Op sommige plaatsen lijkt de tijd geen vat te hebben. Heuvelland, de verzamelnaam van  acht kleine gemeenten, waarvan Kemmel en Dranouter wellicht de bekendste zijn, is zo’n plaats. Wie hier komt wonen, doet dat om te genieten van het mooie landschap, de rust en de pittoreske dorpskernen. Maar zeker ook voor de gunstige immoprijzen!

Een boerderij kopen

Kleine gemeente tussen Ieper en Poperinge

Met amper 8.000 inwoners is Heuvelland een van de dunstbevolkte gebieden van West-Vlaanderen. De fusiegemeente ligt wat afgelegen tussen Ieper en Poperinge, vlak bij de Franse grens. Die ligging is zowel troef als vloek. De voorbije jaren kende de fusiegemeente een enorme leegloop van jonge gezinnen die hun geluk elders gingen beproeven, dichter bij de grote steden. Langs de andere kant: wie houdt van rust, een inspirerend landschap en joviale mensen, vindt in Heuvelland een ideale woonplaats.

Heuvelland: gemeente waar je nog immokoopjes kunt doen

Om de leegloop te counteren, werkt de gemeente hard aan landschapszorg en nieuwe woningen. Tal van bouwprojecten moeten Heuvelland weer aantrekkelijk maken voor jonge gezinnen. Aan de huizenprijzen zal het alvast niet liggen: in Heuvelland betaalde je in 2013 gemiddeld net geen 150.000 euro voor een woning. Ter vergelijking: in Vlaanderen bedraagt de gemiddelde woningprijs 212.000 euro.

Wonen in Heuvelland, dat is leven zonder stress

Maar dé troef van Heuvelland is uiteraard het glooiende landschap, waaraan de gemeente haar naam te danken heeft. Dit is landelijk leven op zijn best: velden en weilanden zo ver je kunt zien, slingerende landbouwwegeltjes, rustieke hoeves (vaak getekend door de Eerste Wereldoorlog) en overal die zo typerende rust. Geen wonder dat de mensen het hier ook graag wat rustiger aan doen. In Heuvelland is stress niet welkom.

Beklim de Kemmelberg en geniet van fauna en flora

Een van de bekendste heuvels van het Heuvelland is de Kemmelberg. ‘Berg’ dien je hier met een korrel zout te nemen – het kleinood ligt amper 156 meter boven de zeespiegel – maar in haar natuurpracht is de Kemmelberg wél groots. Wandel vrank en vrij door het bosrijke gebied en bewonder dier en plant van dichtbij. Vooral tijdens het voorjaar is het hier prachtig toeven, dan kleuren de boshyacinten de flanken Provençaals purper.

Ga je binnenkort wonen in Heuvelland, check dan zeker op welke premies je recht hebt.

Dit artikel delen

Suggesties voor u