Immo in Hoeilaart

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Wonen in de meest natuurrijke gemeente van Vlaanderen

Hoeilaart is een rustige gemeente in het zuiden van de provincie Vlaams-Brabant. De gemeente ligt op de Brusselse rand en is een van de meest natuurrijke gemeentes in Vlaanderen. De vele bossen maken de gemeente tot een rustige en gezonde plaats om te wonen. Bovendien ligt Hoeilaart in de landstreken Dijleland en de Druivenstreek. Voor wie van cultuur en van de natuur houdt, is Hoeilaart dus de ideale plaats om te wonen!

Hoeilaart

Geniet van de natuur in Hoeilaart

Hoeilaart staat bekend als een van de meest natuurrijke gemeentes in Vlaanderen. Dat heeft de gemeente grotendeels te danken aan het Zoniënwoud, dat het grootste deel van het grondgebied in beslag neemt. Zo’n 142 hectare, of 56% van het grondgebied, bestaat uit bos. Volgens Natuurpunt, dat niet alleen bos telt maar ook andere natuur, bestaat maar liefst 58% van de gemeente uit natuur. Het moge duidelijk zijn dat wie van de natuur houdt, in Hoeilaart moet zijn!

Hoeilaart ligt bovendien in het Dijleland en in de Druivenstreek. Beide streken beslaan een aantal gemeenten in Vlaams-Brabant en worden gekenmerkt door een rijke mix aan cultuur, natuur en streekproducten. De gemeente profileert zich als de bakermat van de druiventeelt.

Wat valt er te beleven in Hoeilaart?

Naast het verkennen van de talrijke natuur met de fiets of te voet, zijn er nog tal van andere zaken te beleven in Hoeilaart. Zo is er een heus bosmuseum, een oud molenhuis en het gemeentehuis is een indrukwekkend kasteel.

Daarnaast staat Hoeilaart ook bekend om de vele beelden die je in de gemeente aantreft. Het bekendste beeld is dat van stripheld Nero, aan het oude tramstation. Striptekenaar Marc Sleen woont sinds 1955 in Hoeilaart.

Immo in Hoeilaart

De afgelopen jaren zijn de prijzen voor vastgoed in de provincie Vlaams-Brabant gestegen, maar de prijzen van immo in Hoeilaart volgen deze trend niet. Deze zijn redelijk stabiel gebleven, waardoor je in Hoeilaart betaalbaar kan wonen. Je vindt er trouwens alle soorten immo: van een klein, goedkoop appartement tot de grootste, dure luxevilla.

Dit artikel delen

Suggesties voor u