Immo in Hoeilaart

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 februari 2021

Een villa kopen in dit groene dorp?

Is Hoeilaart voor jou gewoon de naam van een afrit van zowel de Brusselse Ring als de E411? Of ken jij Hoeilaart toch vooral als de Vlaamse gemeente met de meeste natuur? Hoog tijd om deze kleine gemeente in Vlaams-Brabant beter te leren kennen. Hoeilaart heeft namelijk heel wat te bieden voor wie op zoek is naar een villa, huis of appartement.

Hoeilaart

Het Zoniënwoud en de groene rand rond Brussel

4.421 hectare. Zo groot is het ZoniĂ«nwoud. In dit gigantische beukenbos – een van de grootste bosgebieden van ons land – staan honderden beuken die al meer dan 200 jaar oud zijn en nog tijdens de Oostenrijkse periode zijn aangeplant.

Het Zoniënwoud ligt op de grens tussen het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Vlaams-Brabant, met uitlopers tot in Waals-Brabant. Het is de groene achtergrond van de residentiële wijken van Elsene, Sint-Pieters-Woluwe, Tervuren en Watermaal-Bosvoorde. Aan de andere zijde van het bos ligt de Druivenstreek, met gemeenten als Overijse en Hoeilaart. Dit is de groene rand rond Brussel.

Wonen in Hoeilaart

Hoeilaart ligt dan wel dicht bij Brussel, door het ZoniĂ«nwoud heeft het zijn dorpse en landelijke karakter grotendeels behouden. Er wonen nog geen 11.000 mensen. De inwoners van Hoeilaart genieten volop van hun landelijke omgeving, met het ZoniĂ«nwoud in de achtertuin, Ă©n Brussel en Leuven toch dicht in hun buurt. Het groene karakter van de gemeente kan trouwens niet genoeg benadrukt worden. Volgens Natuurpunt is 58 procent van het grondgebied van de gemeente natuur, beduidend meer dan eender welke andere gemeente in Vlaanderen of Brussel.

Immo: is Hoeilaart goedkoop of duur?

De laatste jaren zijn de huizenprijzen flink gestegen in de Druivenstreek. Hoeilaart behoort door z’n uitstekende ligging eveneens tot de duurdere gemeenten van het land. Toch is Hoeilaart in verschillende opzichten een betere keuze dan de buurgemeenten. Zo is de bouwgrond er goedkoper dan in Sint-Genesius-Rode, Overijse en Tervuren, en betaal je er voor een villa ook beduidend minder. En laat dat nu net zijn wat je in Hoeilaart vaak te koop aantreft: mooie en relatief betaalbare villa’s op een boogscheut van de hoofdstad.

Dit artikel delen

Suggesties voor u