Immo in Keerbergen

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Wonen in de parel van de Brabantse Kempen

Keerbergen staat vooral bekend om zijn riante villa’s met grote tuinen en zwembaden. In de lijst met mensen die in België het meeste verdienen, prijken de inwoners van Keerbergen op de derde plaats met een gemiddeld inkomen van ruim 20.000 euro. Je ziet dan ook regelmatig luxewagens en exclusieve winkels in het straatbeeld verschijnen. Immo in Keerbergen is dan ook synoniem met riante huizen uit de hoogste prijzencategorie.

Haacht

Immo in Keerbergen is niet goedkoop

De vastgoedprijzen in Keerbergen zijn erg hoog, maar dat is niet abnormaal als je de woningen van naderbij bekijkt. Er zijn straten waar je tot 3.500 euro per vierkante meter betaalt. De luxe-villa’s zijn dan ook erg populair waardoor immo in Keerbergen alleen maar duurder wordt. De innemende charme van het landschap heeft daar veel mee te maken. Je woont in een oase van rust omringd door alleen maar het groen van dennenbossen.

Kosmopolitische gemeente

Keerbergen ligt bijna letterlijk in de schaduw van Leuven en dat schept mogelijkheden. Er zijn heel wat mensen die in en rond Leuven werken en ook Brussel is dichtbij. Opmerkelijk is dat er mensen van 44 verschillende nationaliteiten wonen. De troeven van immo in Keerbergen vallen dus ook bij buitenlanders in de smaak. Op het totaal van 778 niet-Belgen vormen de Nederlanders de grootste groep.

Groene long vlak bij Leuven

Keerbergen vormt verder de overgang van de Brabantse Kempen richting Zuiderkempen en behoort tot het Dijleland. In Keerbergen zijn de bomen eeuwig groen: de dennen verliezen hun kleur niet tijdens de herfst en winter. Verder kan je er genieten van de natuur en het natuurpark Broekelei. De gemeente is echt een groene long tussen Mechelen en Leuven. Het is een prachtig gezicht wanneer je de meanderende straten inrijdt en de talrijke villa’s bewondert.

Twee provincies in één gemeente

De ligging van Keerbergen (13.000 inwoners) is uniek. Het ligt precies aan de grens van de provincie Vlaams-Brabant met Antwerpen. Keerbergen deelt twee straten, de Grens- en de Bakestraat, met de Antwerpse gemeenten Bonheiden en Heist-op-den-Berg. Het komt erop neer dat de inwoners van één straat in een andere gemeente én provincie kunnen wonen dan hun buur of overbuur. Een unieke en tegelijkertijd leuke situatie.

Bezienswaardigheden

In Keerbergen valt ook heel wat te beleven. Om te beginnen is er het Heemkundig museum ‘De Botermolen’ en ook De Sint-Michielskerk trekt vele nieuwsgierigen aan. Verder is golf een populaire sport bij de bevolking van Keerbergen: een ideale manier om je te ontspannen na een drukke werkweek.

Dit artikel delen

Suggesties voor u