Immo in Knokke

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 januari 2021

Knokke, de VIP badplaats aan de Belgische kust!

Knokke lijkt in geen geval op de andere badplaatsen aan onze Belgische kust. Knokke positioneert zicht namelijk als een luxueuze en exclusieve badplaats met hoogstaande normen en waarden. Immo kopen in Knokke is dan ook meer dan een investering, het is de toetreding tot een leven als God in Frankrijk. Zin om een appartement of woning te kopen aan de kust? Ontdek deze week wat de troeven zijn van immo in Knokke! 

belgische kust

De geschiedenis van Knokke-Heist

De geschiedenis van Knokke-Heist is nauw verbonden aan de familie Lippens die er in de 20ste eeuw 2.500 hectare duinen kocht om er een badplaats te creëren in de architecturale stijl en cultuur van die tijd. Het was ook de familie Lippens die het natuurreservaat ‘Het Zwin’ stichtte.

Wat valt er te beleven in Knokke?

Knokke is een badplaats die dicht bij de Nederlandse grens ligt en gebouwd is in de anglo-normandische stijl uit de 20ste eeuw (Knokke-Het Zoute). Er valt in Knokke dan ook van alles te beleven: er zijn tal van gezellige en trendy bars, privé stranden, kunstgalerijen, luxe boetiekjes, enz. Bovendien is Knokke ook trots op zijn casino, waarin je tevens schilderijen kan bewonderen van René Magritte en Paul Delvaux. Tijdens de vakantie worden er in Knokke trouwens verschillende leuke activiteiten georganiseerd, zoals een wedstrijd zandsculptuur, een vuurwerk festival of Yoga en Zumba lessen op het strand.

De immo prijzen in Knokke

Net zoals dat bij de andere badsteden aan de Belgische kust het geval is, ondervindt ook de immo in Knokke weinig invloed van de economische crisis. In 2011 werd de gemiddelde prijs van een huis in Knokke geschat op €341.935 (cijfers FOD Economie). Er dient evenwel vermeld te worden dat er grote prijsverschillen zijn tussen Knokke-Het Zoute en Knokke-Heist. In Knokke-Het Zoute kunnen de prijzen voor appartementen met zicht op de zeedijk van Knokke oplopen tot €23.000 per vierkante meter.

De toekomst van immo in Knokke

In Knokke vindt u tal van nieuwe immo projecten. Er worden nieuwe hotels gebouwd, er is de heropening van ‘La Réserve’, er wordt een nieuw golfterrein voorzien, het ziekenhuis krijgt er een campus bij, enz… Met deze nieuwbouw- en renovatieprojecten wil het stadsbestuur nieuwe en welgestelde bezoekers naar Knokke lokken, zowel uit binnen- als buitenland.

Bovendien heeft Knokke ook te maken met een tekort aan woningen door de steeds ouder wordende populatie die zich in Knokke vestigt. De meeste bemeubelde appartementen in Knokke worden dan ook bewoond door mensen van 60 jaar of ouder. Dat komt omdat de huidige generatie veertigers minder welgesteld zijn dan de oudere generaties en dus minder snel geneigd zullen zijn om te investeren in het exclusieve immo aanbod van Knokke.

Dit artikel delen

Suggesties voor u