Immo in Koksijde en Oostduinkerke

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Een huis of appartement dicht bij de mooiste bezienswaardigheden?

De 70 kilometer lange Belgische kust – of zoals ze dat ter plaatse noemen, ‘de zji’ – oefent een grote aantrekkingskracht uit. De vraag naar vastgoed, zowel voor een eerste als een tweede verblijf, is dan ook groot in de tien kustgemeenten. Dat is niet anders voor de gemeente Koksijde, tussen De Panne en Nieuwpoort. Lees hier welke troeven Koksijde en Oostduinkerke te bieden hebben op het vlak van toerisme, bezienswaardigheden en immo.

Koksijde

Immo in Koksijde en Oostduinkerke

Elke kustgemeente heeft een bepaald karakter en weet op die manier een eigen publiek aan te trekken. Terwijl Knokke mondain is, voelt Oostende stedelijker en dynamischer aan. De gemeenten aan de westkust, zoals De Panne en Koksijde, bieden dan weer rust en natuur.

De gemeente Koksijde telt drie deelgemeenten: Koksijde (met Koksijde-dorp, Koksijde-bad en Sint-Idesbald), Oostduinkerke en het kleine Wulpen. Wat Koksijde zo interessant maakt, is de diversiteit in landschappen en soorten bebouwing. Langs de zeedijk zijn er in Sint-Idesbald, Koksijde-bad en Oostduinkerke heel wat appartementsgebouwen met zeezicht. Daarachter liggen open bebouwingen en villa’s met tuinen. Ten slotte zijn er her en der mooie vakantieparken en kampeerterreinen. Voor ieder wat wils dus.

Volgens de FOD Financiën betaalde je in 2014 gemiddeld 230.503 euro voor een woonhuis. De gemiddelde prijs van een villa of bungalow bedroeg 393.180 euro, wat beduidend minder is dan in De Panne en Nieuwpoort. Een appartement kostte je in 2014 gemiddeld 244.271 euro.

Bezienswaardigheden

  • Koksijde ligt te midden van de duinen en telt meer dan 700 hectare natuurgebied. De Hoge Blekker is de hoogste duin aan de Vlaamse Kust.
  • Koksijde en Oostduinkerke hebben een breed zandstrand.
  • Hotelschool Ter Duinen, waar onder meer topchef Peter Goossens schoolliep, is in Oostduinkerke gevestigd.
  • Geïnteresseerd in geschiedenis? Breng dan zeker een bezoekje aan het Abdijmuseum Ten Duinen, dat inzicht biedt in de geschiedenis van de Lage Landen en van de cisterciënzersabdij die hier zevenhonderd jaar lang gevestigd was.
  • Kunstliefhebbers komen aan hun trekken in het Paul Delvaux Museum in Sint-Idesbald.
  • In de gemeente zijn eveneens twee militaire begraafplaatsen alsook het militaire vliegveld waar ‘Windkracht 10’ werd opgenomen.
Dit artikel delen

Suggesties voor u