Immo in Kuurne: gezellig wonen aan de Leie

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Kuurne: betaalbaar wonen in het groen

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Kuurne bedroeg in 2013 bijna 180.000 euro. In Vlaanderen was dat 208.000 euro. De vastgoedprijzen in Kuurne zijn dus 14% goedkoper. Financieel is het dus zeker interessant om voor immo in Kuurne te kiezen. Maar Kuurne heeft nog meer troeven in petto… Ontdek er hier enkele van!

kapel

Kuurnenaars tevreden over woonbeleid

De betaalbaarheid van de woningen is iets waar het gemeentebestuur van Kuurne veel aandacht aan besteedt. Betaalbaar wonen wordt gecombineerd met aangenaam wonen. Volgens een tevredenheidsonderzoek dat begin 2014 werd uitgevoerd, is 8 op 10 Kuurnenaars tevreden over het woonbeleid! Daarmee kaapten ze na Waregem de tweede plaats weg in de regio Zuid-West-Vlaanderen.

De Leie als referentie

Kuurne ligt niet ver van Kortrijk en vervult een belangrijke woonfunctie in de Kortrijkse agglomeratie. De gemeente telt zo’n 13.000 inwoners en is aan de Leie gelegen. Deze rivier heeft altijd een belangrijke rol gespeeld, ook in het (verre) verleden. Vandaag is de Leie nog altijd een belangrijk referentiepunt voor de Kuurnenaars en maakt het immo in Kuurne extra aantrekkelijk.

Immo in Kuurne: wonen in het groen

Waarschijnlijk ken je Kuurne als de start- en finishplaats van de wielerwedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne. De gemeente bestaat uit een historisch centrum waar het aangenaam vertoeven is. Je kan er wonen te midden van prachtige historische gebouwen, zoals de Sint-Pieterskerk en de Sint-Michielskerk. Daarnaast beschikt Kuurne over een aantal groene zones die vlakbij de Leie zijn gelegen. Kuurne hecht veel aandacht aan groene woonzones en wil daarmee de woonkwaliteit naar een hoger niveau tillen!

Dit artikel delen

Suggesties voor u