Immo in Mechelen

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Een aangename woonstad in het centrum van Vlaanderen

De vastgoedprijzen in Mechelen ontsnappen niet aan de algemene stijgende trend op de markt. De voorbije vijf jaar zijn ze dan ook met meer dan 40 procent gestegen. Toch blijft wonen in Mechelen nog goedkoop in vergelijking met andere steden. Immo in Mechelen kopen is sowieso een goede investering. Het is absoluut een aangename woonstad met heel wat troeven en in Mechelen zijn er hoe langer hoe meer bedrijven gevestigd. Bovendien zit je pal tussen Brussel en Antwerpen. 

Gooik

Immo in Mechelen: populair bij jonge gezinnen

Mechelen als woonstad is de laatste jaren veel aantrekkelijker geworden dan vroeger. Het is een echte bruisende stad geworden met gezellige terrasjes en een vernieuwde Grote Markt. Verder is de criminaliteit aangepakt en het veiligheidsgevoel gestegen. Veel mensen zien de stad aan de Dijle als een ideale plek om te wonen. Vooral jonge gezinnen vinden hun weg naar huizen, lofts en appartementen. Immo in Mechelen is daarom erg populair. En dat heeft uiteraard gevolgen voor de prijzen. 

Betere score dan andere steden

Wonen in Mechelen wordt hoe langer hoe duurder. De voorbije vijf jaar is er sprake van een gemiddelde stijgen van 43 procent. Toch scoort Mechelen beter dan andere steden in Provincie Antwerpen en Vlaanderen . De gemiddelde stijging in Vlaanderen bedraagt 33,5 procent. Voor een huis betaal je gemiddeld 191.000 euro, terwijl een appartement in Mechelen de laatste vijf jaar 44,5 procent duurder is geworden (in Vlaanderen 34,6 procent).

Bruisende stad bij uitstek

De Sint-Romboutstoren is de blikvanger van de Mechelse binnenstad. Je ziet hem van ver opdoemen als je de stad nadert. Het is een ijkpunt waarop de Mechelaars (ook wel Maneblussers genoemd) heel trots zijn. Verder zijn er acht historische kerken waar je onder andere werken van Rubens kan bewonderen. Daarmee past Mechelen in het rijtje Vlaamse kunststeden die heel wat toeristen aantrekken. Aan gastronomie is er in de Dijlestad ook geen gebrek: de Mechelse koekoek is een gerecht dat je – in combinatie met een plaatselijk bier – vast en zeker weet te verleiden. Ten slotte is het culturele aanbod de moeite waard om te ontdekken.

Dit artikel delen

Suggesties voor u