Immo in Menen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Rustig wonen in de goedkoopste gemeente

Menen is een heel mooie gemeente met een rijk historisch verleden. Deze stad in West-Vlaanderen ligt in de groene leiestreek en heeft bovendien op vlak van bezienswaardigheden heel wat te bieden. Maar de belangrijkste reden om te denken aan een woning of immo in Menen is toch wel de woningprijs, die ver onder het gemiddelde ligt!

Hoeilaart

Menen: een stad met geschiedenis

Menen situeert zich in de provincie West-Vlaanderen, tussen Kortrijk en de grens met Frankrijk. Het is een stad met een historisch verleden. De stad Menen duikt al in 1087 voor het eerst op in de geschiedenisboeken. In die tijd lag Menen aan de belangrijke weg tussen Brugge en Rijsel. In de 14e eeuw was Menen een belangrijk lakencentrum. In de 16e eeuw werd de stad bekend om het uitstekende bier van zijn 104 meester-brouwers. Menen is dus de uitgelezen plaats om een pintje te gaan drinken!

Een moderne stad in beweging

Op toeristisch vlak is Menen vooral bekend om de vestingen, kazematten (ondergrondse bomvrije ruimten) en het 33 meter hoge Belfort met een beiaard, dat UNESCO werelderfgoed is. Daarnaast is Menen ook een moderne gemeente. Recent werd het stadhuis gerenoveerd, zodat het nu een statige historische gevel combineert met een modern interieur. Ook het stationsplein en de omgeving van de Grote Markt kregen recent een opfrissing en er werd een modern zwembadcomplex gebouwd. Je merkt het al: Menen is een moderne stad in beweging!

Immo in Menen: de goedkoopste woningen

Wonen in Menen is erg aantrekkelijk door de rustige ligging in het groen. Vanuit de stad kan je mooie fietstochten of wandelingen langs de Leie maken. Maar deze gemeente met 32.500 inwoners heeft nog een grotere troef in handen: Menen is de goedkoopste gemeente van West-Vlaanderen om te wonen. De prijzen voor immo in Menen daalden onlangs met 2%. Een gemiddeld woonhuis kost er 135.301 euro. Dat is een heel stuk lager dan het Vlaamse gemiddelde, dat uitkomt op 251.457 euro. Uiteraard kan je naast een woning ook kiezen voor een appartement of een villa in deze mooie stad.

Dit artikel delen

Suggesties voor u