Immo in Mol: wonen aan het Zilvermeer

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Wonen in Mol

Wonen in het hartje van de Kempen vlakbij de Nederlandse grens en te midden van de natuur, zegt je dat wel iets? Dan zit je goed in Mol! De gemeente is gelegen te midden van de Kempen, op de grens tussen de provincies Antwerpen en Limburg. Qua oppervlakte is het de tweede grootste gemeente in de provincie Antwerpen, na de stad Antwerpen zelf.

Mol

Wonen te midden van de natuur

Mol is een van de meest bosrijke gebieden in de provincie Antwerpen, de beboste oppervlakte bedraagt er naar schatting meer dan 3.500 hectare. Ideaal dus voor wie van een stevige wandeling of fietstocht houdt en daarbij van de gezonde lucht wil profiteren. Mol is bovendien een uitgestrekte gemeente en bestaat buiten het centrum nog uit elf gehuchten die werkelijk te midden van de natuur liggen.

Het Zilvermeer op een boogscheut ver…

Mol staat natuurlijk ook bekend om het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer. Met een oppervlakte van 157 ha biedt het domein voor ieder wat wils. De waterratten onder ons leven zich uit in het meer, de sportievelingen kunnen er terecht voor allerlei sportactiviteiten en de vakantiemensen genieten er van een prachtig witzandstrand. Het domein is een toeristische trekpleister en biedt overnachtingsmogelijkheden in de vorm van blokhutten en een camping.

Wat valt er te beleven in Mol?

Naast een dagje uit aan het Zilvermeer zijn er nog tal van andere activiteiten te beleven in Mol. De dienst toerisme organiseert jaarlijks een hoop activiteiten zodat je je geen moment hoeft te vervelen. Daarnaast kan je eens een bezoekje brengen aan de Abdij van Postel, het Jakob Smitsmuseum of de historische dierenmarkt die al meer dan honderd jaar bestaat.

Immo in Mol

Wonen in Mol staat gelijk aan wonen te midden van de natuur. Door zijn strategische ligging, vlakbij de autostrade en te midden van de Kempen, is het bovendien de ideale uitvalbasis voor wie werkt in Belgisch of Nederlands Limburg.

Helemaal overtuigd dat wonen in Mol iets voor jou is? Laten we dan even de vastgoedprijzen bekijken. Voor een woning in Mol betaal je gemiddeld iets minder dan 200.000 euro, voor een appartement ligt de gemiddelde prijs rond de 185.000 euro. De prijzen voor immo in Mol liggen daarmee een stuk lager dan het Vlaamse en het Belgische gemiddelde.

Dit artikel delen

Suggesties voor u