Immo in Nieuwpoort

Geschreven door Logic-Immo.be
19 februari 2021

Nieuwpoort straalt steeds meer klasse en standing uit

De jongste jaren is in Nieuwpoortvolop ingezet op vernieuwing. De kustplaats stak in dat verband haar ambities niet onder stoelen of banken en kwam de laatste tijd zeer regelmatig erg positief in het nieuws. Ook de uitbreiding van de jachthaven tot de grootste van Noord-Europa is iets om behoorlijk trots op te zijn. 

Nieuwport

Sandor Toth (Immo-S), Glenn Masschelein (Westland Vastgoed), Isabelle Deconinck (Immo De Kaai) en Justin Weyne (Condius) getuigen dan ook eenstemmig dat vastgoed in Nieuwpoort dankzij een gevarieerd aanbod met voor elk wat wils floreert als nooit tevoren.

Populariteit van vastgoed aan de kust blijft intact…

Vastgoed aan de Belgische kust blijft bijzonder populair. Dat blijkt ook uit de recentste “kustbarometer” van de Federatie van het Notariaat (Fednot). 2018 was qua aantal vastgoedtransacties een absoluut recordjaar voor de kust: er waren 15.395 transacties. Dat zijn er nog 0,6% meer dan het jaar voordien dat toen ook al het recordjaar was en liefst 30% meer dan vier jaar geleden. De gemiddelde prijs van een appartement aan de kust klokte vorig jaar af op 259.456 EUR, iets lager dan het jaar voordien.

Daarmee kostte een kustappartement zo’n 40.000 EUR meer dan een appartement in het binnenland. Maar daar hoort wel de kanttekening bij dat er ook  binnen de categorie van de appartementen aan de kust grote verschillen bestaan. Vandaar dat een dijkappartement uitkwam op een gemiddelde prijs van 320.620 EUR, een prijs die bijna een kwart hoger ligt dan die voor een appartement op een andere locatie in de kustgemeenten.  In de recentste “kustbarometer” berekende de Federatie van het Notariaat ook voor het eerst de prijsverschillen tussen nieuwe en bestaande appartementen. Daarbij kwam aan het licht dat nieuwe appartementen gemiddeld zowat 45.000 euro meer kosten dan bestaande flats. 

…en Nieuwpoort profiteert daar volop van mee

Nieuwpoort straalt mede door de uitbreiding van de jachthaven, de aanleg van groenvoorzieningen en verkeersvrije pleinen, steeds meer standing uit”, geeft Sandor Toth mee.

Er is tegenwoordig heel veel belangstelling voor vastgoed in Spanje en Portugal, maar tegelijk blijven ook nieuwbouwappartementen aan de kust in het algemeen en in Nieuwpoort in het bijzonder ook gretig aftrek vinden. Dat oudere appartementen het wat moeilijker hebben, is te begrijpen gezien de strengere normen en de kosten die gepaard gaan met de vereiste renovatie. Maar uiteindelijk zorgt de variatie in het aanbod ervoor dat iedereen nog altijd zijn gading kan vinden. De opwaardering van Nieuwpoort Stad zorgt alvast voor leuke opportuniteiten. Een interessant project is momenteel ‘Residentie Maiden Lane’, een nieuwbouwcomplex met 25 mooi afgewerkte appartementen. Met zijn ligging, architectuur en inrichting koppelt dit project een heerlijk gevoel van rust aan een bruisende historische stad met winkels, terrasjes, de zee en tal van activiteiten in de omgeving. Het project ligt op de hoek v/d Willem De Roolaan – Duinkerkestraat, pal in het centrum en het strand en de zee bevinden zich op een boogscheut. Begin 2021 zal het gebouw, getekend door Bau Architecten en uitgevoerd door de zeer degelijke bouwfirma Furnibouw, worden opgeleverd.”

Architecturale hoogstandjes

De standing van Nieuwpoort blijkt ook uit de cijfers over de prijzen. Recent kopte weekblad Trends nog dat Nieuwpoort met afstand de duurste kustgemeente blijft. Eén en ander heeft ook te maken met het feit dat een aantal prestigieuze nieuwbouwprojecten al werden gerealiseerd en nog op stapel staan. Toonaangevond daarbij is ook projectontwikkelaar Condius. “Wij leggen de nadruk op hoogstaande architectuur in combinatie met een kwalitatieve afwerking”, zegt Justin Weyne.

Diverse initiatieven rond stadsvernieuwing en toekomstgericht belevingsdenken vanuit het stadsbestuur zorgen voor een unieke sfeer. Zo is er bijvoorbeeld ook steeds meer aandacht voor cultuur en evenementen en daarbij lijdt het geen twijfel dat dit ook een aantrekkingskracht uitoefent op mogelijke kopers van vastgoed. Met onze uitgebreide expertise en nauwgezette projectopvolging slagen wij erin om voor de klanten een toegevoegde waarde te creëren. Onze Lectus projecten mogen zeker gezien worden. Met Lectus IV op de zeedijk bijvoorbeeld hebben wij met een minimalistische architectuur en grote leefterrassen al een duidelijk verschil gemaakt. Ook de gevel was een voorbeeld dat aantoonde hoe het mogelijk is met enige creativiteit voor meer kleur en verscheidenheid te zorgen. Wij zijn ervan overtuigd dat de vastgoedkustlijn allesbehalve saai en eentonig moet zijn. Nu bereiden wij in Nieuwpoort op de zeedijk het topproject Cond’Or voor, waarin wij proberen onszelf architecturaal te overtreffen. In dit exclusieve topproject zullen wij appartementen voorzien met een oppervlakte van 60 tot 300 vierkante meter en met een maximale beleving van licht en zicht. We brengen wonen aan de zeedijk op die manier naar een andere dimensie.”

Thuishaven

Kenmerkend voor Nieuwpoort vindt Isabelle Deconinck dat het een stad is die volop gekozen heeft voor openheid en transparantie. “En dat werpt de nodige vruchten af”, legt ze uit. “Steeds meer mensen kiezen bewust voor Nieuwpoort als thuishaven. En dat heeft zeker te maken met het feit dat er nu een echte link bestaat tussen Nieuwpoort Stad en Nieuwpoort Bad. De twee leefden vroeger een soort afzonderlijk bestaan maar zijn nu echt verbonden en plukken volop de vruchten van die kruisbestuiving. Mensen hebben als het ware ontdekt dat het ook op iets verdere afstand – maar nog altijd erg dichtbij – van het strand erg aangenaam wonen is. Residentie Bel Azur is daar een mooi voorbeeld van. Dit nieuwbouwproject is gelegen op een unieke ligging in het hartje van Nieuwpoort-Stad met zicht op de vernieuwde kaai met het Fonteinplein als blikvanger en toch slechts op 800 meter van de zeedijk. De toekomstige bewoners vinden er een gezellige buurt met tal van handelszaken en winkels.” 

Een droom die uitkomt

Dat vastgoed in Nieuwpoort blijft floreren vindt ook Glenn Masschelein niet verwonderlijk.

Het heeft inderdaad deels te maken met de inspanningen die het stadsbestuur heeft geleverd om op alle vlakken de stad een zuurstofinjectie te geven. Maar ook andere factoren spelen een rol. Een tweede verblijf aan de zee blijft nu eenmaal voor veel mensen een droom die kan uitkomen. En met een economie die het de jongste jaren toch goed heeft gedaan en mensen de kans heeft geboden om hun eerste woning af te betalen en stilaan weer wat reserves op te bouwen, is een investering in een tweede verblijf aan de kust nog altijd de solide en veilige baken waar veel mensen in deze onzekere tijden nood aan hebben. Zeker nu de rente zo laag blijft, kunnen we eigenlijk zeggen dat we ook rond vastgoed aan de kust kunnen gewagen van iets wat men vroeger rond aandelenbeleggingen TINA noemde, waarbij dat letterwoord staat voor “There is no Alternative.” Voor investeerders die met hun appartement, al dan niet voor een beperkt aantal jaar, de verhuurmarkt opgaan, kondigen zich ook goede tijden aan, want we merken dat vooral de verhuur van grotere appartementen goed loopt, al dan niet omwille van het toenemende aantal wedersamengestelde en dus grotere gezinnen. We merken voorts dat zowel de compacte appartementen als de exclusievere projecten op heel veel belangstelling kunnen rekenen.”

De activiteiten die ook de komende maanden heel wat mensen naar Nieuwpoort zullen lokken, zullen er volgens onze gesprekspartners ongetwijfeld ook mee voor zorgen dat de belangstelling voor vastgoed levendig zal blijven en dat niet alleen de vele nieuwbouwprojecten, maar ook de bestaande woonunits, zowel in Nieuwpoort Bad als in Nieuwpoort Stad gretig aftrek zullen blijven vinden.

Dit artikel delen

Suggesties voor u