Immo in Schilde

Geschreven door Logic-Immo.be
10 maart 2021

Rustig wonen in de ‘meest aangename gemeente’

Schilde is een aantrekkelijke gemeente om te wonen. Het is in de eerste plaats een groene en rustige plek waar het aangenaam leven is. Bovendien ligt Schilde vlakbij Antwerpen: ideaal voor wie in de buurt van de metropool werkt. De prijs van huizen en appartementen in Schilde is hoger dan die in de rest van Vlaanderen, maar je krijgt er heel wat voor in de plaats.

Schilde

De vastgoedprijzen in Schilde

In 2014 betaalde je voor een woning in Schilde gemiddeld zo’n 270.000 euro. Voor een bouwgrond bedroeg de kostprijs bijna 195 euro per vierkante meter. Schilde is daarmee duurder dan het Vlaamse gemiddelde. De prijs van een Vlaamse woning bedroeg ongeveer 210.000 euro in 2014, terwijl de bouwgronden ongeveer 10 procent duurder zijn in Schilde. In de eerste helft van 2014 bleven de prijzen stabiel. Daarna (vooral in de laatste drie maanden van 2014) was er sprake van een aanzienlijke prijsstijging en klommen de prijzen boven 285.000 euro.       

Betaalbaar wonen is topprioriteit

Het gemeentebestuur doet er alles aan om immo in Schilde aantrekkelijk te maken. Een gezonde sociale mix is dé prioriteit. Daarom ondersteunt het bestuur initiatieven zoals het bouwen van eengezinswoningen om jonge gezinnen aan te trekken. Voor hen is het vooral belangrijk om een huis met tuin in de dorpskern te hebben. Zo wonen ze vlak bij scholen, kinderopvang, winkels en openbaar vervoer. Ook dat laatste aspect is van groot belang, zodat Schilde een leefbare gemeente kan blijven.

Groene gemeente vlak bij Antwerpen

Schilde is een kleine, maar bruisende gemeente die op een boogscheut van Antwerpen is gelegen. Ze telt samen met deelgemeente ’s-Gravenwezel (de “parel der Voorkempen”) ruim 13.000 inwoners. In 2008 werd Schilde door een studie van de Katholieke Universiteit van Leuven nog bekroond tot ‘meest aangename gemeente’. Een titel die Schilde elke dag eer aan doet. Vooral de groene zones zoals het Schildehof (met z’n domein) en Het Kasteel van ’s-Gravenwezel spreken tot de verbeelding! 

Dit artikel delen

Suggesties voor u