Immo in Sint-Genesius Rode

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 januari 2021

Wonen omgeven door de natuur

Sint-Genesius Rode is een faciliteitengemeente gelegen ten zuiden van Brussel, in de provincie Vlaams-Brabant. Er wonen iets meer dan 18.000 inwoners, waarvan de meerderheid Franstalig is. Inwoners van St-Genesius Rode worden de Rodenaars genoemd. De gemeente maakt deel uit van De Gordel en is omgeven door heel wat bosgebied en natuur. Dat maakt de gemeente vooral interessant voor liefhebbers van de natuur, die je perfect met de fiets of te voet kan gaan verkennen.

een huis kopen

Een stukje geschiedenis

Vanaf 1792 was Rode een belangrijke plaats in de streek, het vormde immers de hoofdplaats van de hoofdmeierij van Rode, die zich uitstrekte van Meerbeek tot Kraainem. Na de Franse Revolutie werd de gemeente ingelijfd door de Franse Republiek. Kort nadat BelgiĂ« onafhankelijk werd, kreeg het gemeentebestuur ook zijn eigen gemeentehuis. In 1963 werd Sint-Genesius Rode een faciliteitengemeente.

Bezienswaardigheden in Sint-Genesius Rode

De grootste bezienswaardigheid van Sint-Genesius Rode is de omvangrijke natuur. De gemeente is omgeven door bosrijk gebied en maakt deel uit van De Gordel. Sint-Genesius Rode ligt ook in de Zennevallei, die gekenmerkt wordt door de hellingen en de talrijke beekjes. Speciale wandel- en fietsroutes stellen je in staat om de natuur in de omgeving te verkennen. Andere bezienswaardigheden zijn de Sint-Genesiuskerk, de Blarethoeve, het kasteel Revelingen en het hof Sint-Gertrudis.

Wonen op de Brusselse rand

Sint-Genesius Rode ligt op de Brusselse rand, in het zuiden van Vlaams-Brabant. Het is er aangenaam wonen: de gemeente is omgeven door groen. Er zijn heel wat scholen en winkels in de buurt, en er zijn ook tal van recreatiemogelijkheden.

Ook de ligging van de gemeente is een grote troef. Gelegen tussen de N5 en de E19, zijn steden als Brussel, Antwerpen en Charleroi vlot bereikbaar.

Immo in Sint-Genesius Rode

Voor een woning betaal je in Sint-Genesius Rode gemiddeld 270.000 euro, voor een appartement ligt dat op 180.000 euro. De woningprijzen liggen daarmee hoger dan het Vlaamse gemiddelde, terwijl de prijzen voor een appartement lager liggen dan het Vlaamse gemiddelde. Je vindt in de gemeente verschillende soorten immo, van appartementen tot handelspanden en grote villa’s.

Dit artikel delen

Suggesties voor u