Immo in Sint-Niklaas

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 januari 2021

Wonen in het centrum van Vlaanderen

Sint-Niklaas profileert zich als een aantrekkelijk woonstad en investeert veel om die ambitie waar te maken. Volgens de beleidsmakers is wonen een grondrecht en heeft iedereen recht op een kwalitatieve en betaalbare woning in een geschikte woonomgeving. Koppel daaraan woonzekerheid en je weet dat kwalitatieve immo in Sint-Niklaas geen loos begrip is. 

Kerk van Sint-Niklaas in Belgi√ę

Immo in Sint-Niklaas afstemmen op bevolkingsgroei

Net zoals in andere steden vormt de evolutie van de bevolking in Sint-Niklaas een van de belangrijkste aandachtspunten. In het bijzonder vanaf 2003 kende Sint-Niklaas een aanzienlijke bevolkingsgroei. In 1997 telde de stad nog 68.049 inwoners, terwijl dat er in 2010 al 71.812 waren. En in maart 2012 stond de teller op 72.900. De verwachting is dat deze trend zich nog enkele jaren zal doorzetten tot 75.000 inwoners in 2020. Het spreekt voor zich dat het woonaanbod de komende jaren moet afgestemd worden op de bevolkingsgroei.

Strategisch woonplan

Om de uitdagingen van immo in Sint-Niklaas het hoofd te bieden, is er een strategisch plan uitgewerkt.  Waar kunnen er nieuwe woningen gebouwd worden en hoeveel zijn er nodig? Naar welk soort woningen zal er in de toekomst vraag zijn? Om op deze vragen een antwoord te geven, heeft het stadsbestuur een woonplan opgesteld. Daarvoor is er samengewerkt met alle organisaties en diensten die in de hoofdplaats van het Land van Waas actief zijn. Het plan vormt het kader voor het toekomstig woonbeleid.

Duurzaam wonen

Nieuwe woningen bouwen is noodzakelijk en belangrijk om voldoende woonaanbod op de markt te brengen. Maar het is even belangrijk er voor te zorgen dat de bestaande woningen in goede staat blijven. Daarom staat immo in Sint-Niklaas gelijk met duurzaam wonen. En dat heeft alleen maar voordelen. Je beperkt je energie- en waterverbruik en zo kan je een aanzienlijk bedrag besparen. Bovendien lever je een positieve bijdrage aan het milieu. 

Bruisende woonstad

Sint-Niklaas heeft een ideale ligging in Vlaanderen. De stad is een perfecte uitvalsbasis voor mensen die werken in Brussel, Gent en Antwerpen. Verder combineert het de troeven van een moderne stad met de gezelligheid van een kleine gemeente. In het stadscentrum is het aangenaam toeven en je kan er genieten van cultuur, maar ook van de talloze restaurants. Een bruisende stad is een omschrijving die op het lijf van Sint-Niklaas is geschreven. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u